Krasslig prins

Viktor är fortfarande krasslig. Det är dag 5 nu o under dagen har han inte haft feber men det verkade som den kom nu ikväll så jag satte dit en alvedon ifall att. Däremot börjar han bli snorig o hostig. Äter minimalt, förutom välling har han fått i sig en halv banan, två köttbullar och 5 skedar spagetti. Han försökte smyga till sig chokladkakan jag glömt på bordet men det han jag se så några sötsaker blev det inte idag. Det känns som han borde var höörsvölten vid det här laget men på välling kan man leva länge har jag hört. Annars har vi faktiskt gått ut en liten stund idag o fått luft. Kände lite panik att han o jag inte vart ute på flera dagar. Jag har putsat köksfönstret o satt upp julgardinen. Annars ha jag inte gjort nåt vettigt. Kors i taket så somnade prinsen kl 18.20!!!! Men jag räknar med att han är vaken när jag ska se på bonde söker fru. Kan va trevligt med sällskap då Per tillbringar kvällen på Solmark.(appropå solmark, jag ska ge er en uppdatering snart, ska försöka ta mig dit o ta lite kort).

Jobb

Idag ringde jag rektorn och jag fick ett besked om min nya placering. Jag ropar inte HEJ än då det inte är helt igen spikat. En annan rektor ska kontakta mig... Men blir det som hon sa idag blir det en stor utmaning för mig...tycker ni jag är lite kryptisk?? Det är meningen hihi... Jag ska njuta varje dag de 2 månader jag har kvar av min föräldra ledighet. Sen ska jag jobba 80% o det känns bra så jag o prinsen får en dag för oss själva...åsso ska prinsen få en dag i veckan att få rå om sin pappa alldeles själv. Detta tror jag kommer bli bra. Summan blir att Viktor kommer gå tre dagar i förskolan vilket kommer vara alldeles tillräckligt.

GLAD

Idag blev jag jätteglad när jag öppnade posten. Brevet med förskoleplaceringen kom.Det blev det ställe vi önskade så vi är jättenöjda. Vi slipper resa flera mil extra varje dag o det är guldvärt ju.Nu blir det istället att vi båda passerar förskolan till o från våra jobb. Sen fick jag veta att en i föräldragruppen tillika fyrmänning med Viktor kom in på samma avdelning. Kul!Hoppas jag är lika glad imorgon då jag ska ringa rektorn för mitt jobb o kolla vart jag själv kan tänkas bli placerad.

Seegt

Oj oj vad sega dagarna blir när man är inne/hemma hela tiden. Men vi har inget val då Viktor forfarande har feber. Han är dock uppe o leker men är gnällig o äter ingenting. Det enda som går ner är välling, fast igår blev det lite för tyst i köket o jag skynda dit. Gissa vem som satt o sken som en sol med en damsugare i munnen. Jo jo min lille sjukling. Kan det hända att han blir en sötnäbb som sin mor o far?!?
 Idag har jag inte gjort nått vettigt på hela dagen. Inte undra på att man känner tristess. Ni kan gissa att jag kommer fly till allt o alla bara han blir frisk.

Feber o egentid

ja denna helg har Viktor feber. Det började igår vid lunch då han INTE åt sina köttbullar som han vanligtvis slukar först av allt på tallriken. Sen var han gnällig men det är ju inte så ovanligt om man tittar två veckor tillbaka i tiden. Mycket riktigt hade han 38.6 så det var bara att ringa syrran o säga att vi fick stanna hemma. Hon har fyllt år i veckan så vi skulle dit på kalas.
Under em slappa vi vid tv o där somnar han i mitt famn. Under kvällen steg febern o i natt sov han inte många timmar.
Har dock under fm inte haft så mycket feber men nu vid lunch steg den igen o nu sover han.

Måste säga att det är gött med en paus för mig själv för han hänger på mig hela tiden.
Om en timme ska jag åka till stan o handla mat alldeles själv!!! Inte ofta jag längtar till att åka o handla mat men det gör jag nu. Tänk att få vara ensam några timmar...jag ska nog fundera lääänge på vad för mat vi ska ha...hihi


Onsdag

Idag var vi på sång på kyrkans hus. Där hade de ett bilgarage som Viktor gillade skarpt. Det är nog läge att ta in det som vi har ute i garaget, men det ska KLORIN tvättas innan han får leka med det. Jag skulle tro att alla möss har sprungit upp o ner i det i höst. Bläää...



Efter sången blev det ett varv på köpcentrat där första julklappen till Viktor inhandlades.
När vi kom hem åt vi mat...



Efter maten gick vi ut, det hade ju snöat liiiite...



ja det är ju lite snö kvar på isen iallafall...
Å nu sover prinsen sen tre timmar tillbaka efter en bra dag.

Helgen

I fredags,innan incidenten med rengörningsmedlet, åkte vi till Arvika. Vi åt pizza på charlie. Det var ett tag sen sist vi var där så acapulcon var extra god. Efter åkte vi till mor o far på kaffe o där fick Viktor stanna när vi åkte o storhandlade. Fy vad dyrt det blev.

Lördag så var det full fart på solmark igen. Min pappa kom så han o Per greja hela dagen. Jag o Viktor var hemma o fick besök av Ella o Mia. Kul med sällskap. Busade o fikade. Sen blev det myskväll framför tvn. Viktor somnade redan 19.00 o vi trodde att nu borde han sova för natten. Han har bara somnat i bra tid en gång på två veckor så vi hoppades på en barnfri kväll. MEN...en o en halv timme senare...

toddeloo...maamma...baappa...

Prinsen var klar vaken. Jaha det var likt sig igen då... vi är ju vana... men faktum var ju det att han var ju bajsnödig o då kan man ju inte sova ju.

När kl är lite över 23 sover vi alla tre så sött...

Idag så grejar Per o min far på solmark igen. Så jag har faktiskt diskat undan o skurat golven. Annars blir det nog inget mera vettigt gjort idag för min del.
Ev får vi besök i em av Magnus o sen har inte vavva sett prinsen på en hel vecka så jag misstänker att han dyker upp en sväng.


AKTA BARNEN FÖR RENGÖRNINGSMEDEL

SOM RUBRIKEN LYDER!

I ett ögonblicks verk i går kväll så fick Viktor tag i köksrengörnings flaskan. Han spraya det rakt i sitt öga o hjälp vad ont han fick.

Vi fick sätta honom i duschen o försöka skölja ögonen vilket inte är lätt med en grabb som är stark som bara den. Gallskriker av smärta i ögonen samt att han dränktes av vattenstrålar i ansikte. Kläder o blöja hann vi aldrig få av o vi själva var sjöblöta om kläderna.

Ringde för säkerhetsskull rådgivningen o de sa att det var ett gränsfall om vi skulle resa in till akuten. Vi fick rådet att skölja igen o avvakta en stund o se om han hade besvär. Vi gjorde som de sa o vi såg att det lanade i ögat så vi stannade hemma och idag syns det inget alls. Tack o lov.

Mammig?? gissa om...

Det sägs att barnen har separationsångest vid 8 månader, vilket nästan inte märktes på Viktor.

Men det tar han igen med råge nu. Hjälp vilken mammegris han är. Jag kan inte lämna honom nånting. Han gallskriker. Försökte röjja på övervåningen i onsdagkväll men fick avbryta då ungen var helt hysterisk o per stackarn försökte ta hand om honom men viktor ville bara till mamma. Och bara jag kom ner så var han knäpp tyst.

Lämnade honom hos mormor på tisdagen o då blev han superledsen.
Skulle bara gå på toaletten när vi var hos farmor o då blev han ledsen o storgråter.
Ikväll gick jag upp o duschade o kommer ut till en superledsen grabb.

Måtte det vara en snabbt övergående fas för det gör ont i mitt mammahjärta när han blir så förtvivlad.

Lite vad vi gjort i veckan

Ja då har det gått en hel vecka igen. Tänk vad tiden går fort alldeles för fort.

Förra lördagen träffade vi Noah o Eva i Arvika. Vi gick till Amigo o åt pizza samt en snabb visit på stan hann vi med. Grabbarna lekte på sitt vis o jag o Eva drack kaffe o pratade om ditt o datt.

På söndag var det farsdag. Det firade vi först på kvällen här hemma för på dan var Per o jobbade på Solmark o på em var det kalas för svärfar som fyllt år under veckan.

På måndag tog vi en vilodag då Viktor är förkyld igen.

Tisdag innebar babysim. Det var sista gången o barnen fick diplom. Vi åkte in tidigare så jag hann med o klippa mig vilket behövdes.

Onsdag åkte vi på sångstund på kyrkans hus. Viktor far runt som ett yrväder så det gäller för de andra barnen å hålla i sin fika.

På torsdag blev det hux flux promenad hos oss. Det fick bli en snabb städ innan Maria o Ann kom med barnen. Det var strålande väder så promenaden blev perfekt åsså tog vi mördar backen uppför!! (bara så du vet det M....)

Fredag

Äntligen fredag...men from i em så är jag o Viktor ensamma här hemma. Per ska till Karlstad o ha bastufest med gamla kompisar. Jag funderar på om jag o Viktor ska åka till Charlottenberg o gå en tur på köpcentrat. Ska ju ha nåt lite till farsdag på söndag o sen behöver kylen fyllas på. Mest gör jag turen för att hitta på nåt.

Igår var vi på promenad hos Maria o Ville. Gött att gå en tur.
Imorgon ska vi ev träffa Eva o Noah.

Trevlig helg!

Bad o sång o nya fädigheter

I måndags tog vi en vilodag hemma. Farmor kom på em, hon var lite Viktorsjuk.

Igår var vi på babysimmet o det var kul. Gjorde två dyk o då tog de kort. Ska köpa dom nästa vecka. Nu är det bara en gång kvar, trist men vi får försöka åka dit ändå han tycker det är så kul. Efter badet åkte vi till mormor o morfar o åt mat.

Idag har vi varit o sjungit på kyrkans hus. Alltid lika kul. Fast idag hade han inte tid att sjunga alla sånger då leksaker drog mera.
När han vaknar om en stund ska vi åka till Ella o leka. Saga kommer dit ockå. Kul att träffas.

Sen måste jag berätta att prinsen lärt sig att klättra förbi grinden i trappen igår o så kan man stå på grinden så når man låset till ytterdörren. Ja han är påhittig min lille prins.


Söndag

Idag har vi hälsat på Emma, Elisabeth o Peter. Vi var inte där så länge, Emma skulle sova middag.

Då åkte vi till mormor o morfar. Där var kusinerna Linn o Filip. Viktor var sååå gooo på Linn. Hon var lite mammesjuk o stod o ropade på henne vid dörren. Då gick Viktor dit o gav henne flera kramar, hon ville väl inte så gärna ha kramar just då men Viktor gav sig inte. Ville ju trösta sin kusin.

När vi var på hemväg ringer Malin som åker bakom oss o säger att vi får följa med till Nygård o titta. Kul att få komma o kika runt innan allt är på plats. De kommer få det så bra på Nygård. Och det var inte sista besöket ni får av oss, bara så ni vet...hihi Viktor o Felix härjade runt som vanligt.
Det märks att grabbarna grus känner varandra o oss mammor. Fast vi aldrig varit på Nygård så klampade Viktor in som ingenting fast han var alldeles yrvaken. Däremot så var han lite reserverad när vi kom till Emma på dagen, där har vi inte varit på länge o vi har väl inte träffat dom på hela hösten heller.

Dyr ost!!

Efter att ha varit på hemmaplan i två dagar hade jag lite abstinens att göra nåt så jag o Viktor åkte till Arvika o hälsa på mormor.
Precis när vi fått på overallen kom faster Pia förbi. Hon hade inte sett Viktor på länge o tyckte han blivit så stor.

Vi pratade en stund o sen drog vi till mormor. Där fikade vi o åkte ner till palmviken å handlade. Jag var extremt sugen på tacogratin så saker till det inhandlades.

Vi reste hem o jag packade upp varorna o till min stora bedrövelse så hade jag glömt köpa philadelphia ost. Jaha vad ska vi nu äta ikväll... då sa Per att om jag förberedde allt så åkte han till Charlottenberg för att köpa ost. Sagt o gjort o hem kom han med osten o vi kunde njuta av en väldigt god tacogratin om än i det dyraste laget...


RSS 2.0