Hänt i veckan

I tisdags åkte vi ner till Ella igen. Denna gång fick vi lunch hos dom. Fördrev några timmar med lek o bus.

Tack för maten den var god...


Kusin Linn blev två år idag men vi har redan firat henne för ett par veckor sen.


På onsdag var vi bjudna på lunch hos Victoria. En supergod lassange bjöds det på, Tack så mycket. Här hade jag barnvakt av två 6 åriga tjejer, Emilia o Ida. Perfekt, de lekte o passade Viktor så jag o Vicki kunde sitta o prata i lugn o ro. Viktor var hur nöjd som helst, det fanns ju bilar o traktorer i massor inne på Linus o Emilias rum. Paradiset igen.

Innan vi reste hem åkte vi till mormor o morfar o åt lite mat där med, jag passade på att åka o handla när jag hade barnvakt.


Igår tog vi en softar dag i hemmets lugna vrå. Ja lugnt o lugnt jag tog mod till mig o skulle hämta skurskafftet i garaget då jag såg en mus i fällan. Ringde svärfar o han var strax här o tog bort den. Viktor som var hur sleten som helst sov middag i tre timmar så jag han städa lite grann.


Idag tittade jag ut igaraget igen o gissa jo det satt en mus i fällan igen...suck dessa äckliga små djur,,, blääää detta var nummer 11 vi fångat som jag vet om.

Viktor var nere på bvc o tog en spruta, skrek till när sprutan satt i låret men sen brydde han sig inte nåt, de hade ju en traktor där ju...

Nu sover han o gör det ett tag till skullle jag tro.

Under helgen ska vi hälsa på Emma som vi inte sett på länge.

Ha en skön helg mina vänner!

kram


Besök hos Ella

Idag åkte vi hem till Ella, som är fyrmänning med Viktor.
Vi var ute först o kollade in dessa maskiner som lägger asfalt. Spännande som bara den.
När vi kom in lekte  vi o bäst av allt fikade vi. Oj oj va mycket gott. Viktor o Ella var i paradiset. De åt glass, bulle, kladdkaka o bär. Ja åt o åt, det hela slutade med att de var hur kladdiga som helst men gött va det.

Så ikväll hade vi inget val utan det var badbaljan som gällde. Det blir ju så när man har hallon o blåbär o  lassange i håret, det lilla han har prinsen. Helt slut somnade han med vällingflaskan i munnen, hör o häpna,18.20!!! Nu är risken extremt stor att jag får gå upp med tuppen imorgon...

Kusinerna från Rud...

I lördags åkte jag o Viktor till stan för att fördriva lite tid när Per var på Solmark o rev kök.

När vi varit hos mormor en liten stund kom familjen från klässbol. Viktor tycker det är så roligt att leka med kusinerna. Det bestämmdes att de skulle komma till Flogned för att kolla in Solmark o så skulle vi äta pizza tillsammans.
Det blev full fart med kusiner tre, alla var i sitt esse. Filip o Linn hittade på saker o lille Viktor tittade storögt på o härmade dom så gott han kunde.
Det hela slutade med att Filip o Linn sprang runt spritt språngande nakna o Viktor i bar överkropp.
När de reste hem så fick Viktor gå ner i varv...sen var det vällingflaskan o vovvarna som gällde o prinsen somnade snabbt. Man blir ju rätt sleten när man ska hänga på dess kusiner som är ett o två år äldre.

Solmark

Dags att uppdatera lite om Solmark, vårt blivande hem i framtiden.

Under helgen som gått har Per o min far rivit ut  köket, väggen mellan kök o kammare o hela badrummet o dess väggar. Så nu kan man få ett lite hum om hur stort köket kan bli. Fick kökskatalogen från ikea idag och om vi väljer ett ikea kök kan det bli Tidaholmsluckor. Men inget är bestämt. Så nu börjar planeringen av hur vi vill ha det i köket.

Vi har nästan bestämt oss för att lägga golvvärme i hela nedervåningen, vi tror vi ångrar oss om vi inte gör det nu när vi kan.

Ja det är mycket att tänka på men nu börjar det bli kul när man ser att det händer saker. Fortsättning följer...

sleten pöjk

ja viktor kämpar på han...

idag har vi börjat med att vakna till klockan vilket är ovanligt.

Först hade vi möte på banken. Viktor hann med en hel del under de 45 min vi var där. Bla äta kakor, sprida kaksmulor i hela kontoret, knäppa på knappar på olika apparater, dricka vatten, kasta ut lekakulor över hela golvet, få spargris o reflex, bajsa, klättra på stolen, vifta i gardinen, kladda o knacka i fönstret mot banklokalen, rita, riva papper jag tror detta var allt.
jo han charmade alla i personalen med o jag tänkte att nästa gång ska jag gå på ett sånt möte själv.

Sen sprang vi förbi o sa hej till tanterna på amira.

klockan rusade på o vi hann precis till sången på liten o stor. Idag var det fullrulle på Viktor stojade o tjoade o hade jättekul. Väldigt trött så åkte vi till mcdonalds o där somnade han.

Efter middagen åkte vi till farmor som inte sett viktor på en vecka. Här röjde han runt o var supertrött när vi kom hem.
Somnade på två röda o sover nu så gott.

Måste bara berätta att igår på babysimmet så gjorde Viktor ett lite mer avancerat dyk än tidigare. Simfröken tog Viktor o skjutsade ner honom under vattnet o släppte han så att han kom upp mot mig en liten bit längre bort. Han var jätteduktig!! Jag kände mig väldigt stolt över min lille son.

Övernattning hos Noah

Ja då var det vår tur att sova över hos Noah o Eva. Vi reste vid halv 11 till Kil. Tog en snabblunch o matade grabbarna o kasta oss in i bilarna o styrde mot stuvbutiken. Där fann jag det som skulle köpas på en gång. Drog vidare till Ikea  o sen Bergvik. Fick lite handlat bl a flera vovvar till Viktor.
Vi var hemma vid sextiden. Noah somnade vid sju men min prins han ville absolut inte sova vid åtta som jag hade hoppats på. Han körde på till kl var 22 innan john blund kom o tog han i handen.
Vi åt den underbart goda fisksoppan o drack lite vin, senare typ  vid 23 åt vi blåbärspaj o glass. Vi pratade på o la oss vid 01.30.
Kl fyra skrek viktor i sin säng o var jätteledsen, han fick komma över till mig o sova resten av natten där. Detta är ju inte jag van längre så jag sov dåligt.
När vi vaknade kvart i 8 så såg viktor min telefon o greppa tag i den. Han ringde upp sin pappa som var i Oslo. Han undrade varför vi ringde så tidigt o då sa jag att det var viktor som kommit åt knappen.

Vi tog en långpromenad på fm o sen fick jag lunch innan vi åkte hemmåt. Vi passade på att titta in till mormor o morfar på vägen hem.
Väl hemma så var Viktor sååå sleten. Han  bara gnällde o gråt. Så kl 8 sov han som en stock.

Viktor o Noah verkar trivas ihop så vi får hoppas det håller i sig även längre fram.

TACK FÖR EN TREVLIG HELG!!

Kalas o Felix besök

Igår var det kalas för kusinerna Filip o Linn som fyller 3 och 2 år i oktober. De hade slagit ihop kalaset med sina kusiner på Thomas sida. Kalaset var på prästhögs förskola. Kanon bra att ha kalas på ett sånt ställe. Anpassat för barn o många leksaker.
En trött Viktor reste vi hem med, han hade haft fullt upp. Skulle jag inskola honom på förskola idag skulle det inte vara några problem alls. Han bryr sig inte om mig eller Per på mest hela tiden vi var på kalaset.

Idag så sov han middag i över 3 timmar. När han vaknade fick vi besök av Felix o Malin. Vi lekte, busade o fikade.
När Per kom hem gick han ut med Viktor så han fick baska runt i löven.
Efter maten tog jag o Viktor en promenad till golfbanan o Per reste ner till Solmark för att greja.

Imorgon reser jag o Viktor till stan för babysimmet. Jag ska försöka att hjälpa mamma med barnkläderna på övervåningen också.

Ella

Igår hade vi inget planerat o då när jag tänkte på att Per skulle jobba på Solmark på kvällen o lördag så ville jag ha lite sällskap. Ringde till Mia o Ella. De hade inget för sig så de tog bilen o kom o tillbringade em med oss. Först var vi ute med barnen. De pulsade runt i löven o stampade i vattenpölen.
Efter en stund gick vi in o fortsatte leken där. Tog fram fika vilket var populärt.
När Ella o Mia reste hem så vilade jag o Viktor i soffan. Sen åt han mat o tog ett bad. Då kom Per hem med pizza o chips! Viktor som egentligen var hur trött som helst tog en kniv o gaffel o högg in på pizzan mmmmm va gött!
Eftersom han inte sett pappa idag så fick han stanna uppe ett tag till o ha lite pappa-gos-bus!

Paradiset

Promenad med föräldragruppen stod på schemat. Viktor förkyld igen med lite feber men jag tänkte att frisk luft är bara nyttigt. Åkte till Maria i Åmot o så knallade vi iväg. En timmes promenad med TVÅ långa uppförsbackar! Sen var det fika o pratstund. Viktor upptäckte Hugos rum, där var det fullt av alla möjliga fordon  så där tillbringade han en del av tiden. Antagligen trodde han att han var i paradiset. Det lär inte bli svårt att köpa presenter till honom framöver.

Liten o stor

Idag reste jag o Viktor till Charlottenberg. Vi skulle prova gå på Liten o stor, en träff med andra barn o föräldrar i kyrkans regi. Vi var där med Ville o Melker. Kul att prova nåt nytt. Viktor var inte blyg alls. De firade två barn som fyllt år o längst fram stod Viktor o trodde ballongerna var till honom.
De har en stor sångsamling vilket Viktor gillar. Vi kommer nog fortsätta att åka dit på onsdagar.

När vi ändå var i närheten tittade vi in på centrat en tur. Köpte presenter till kusinerna i Klässbol som fyller år i oktober o ska ha kalas till helgen.

När vi kom hem så hade Viktor lite feber o näsan rann, kanske dags för förkylning nr 3 denna höst. Får kolla läget på honom innan vi åker på promenaden imorgon.

Marten

Då var marten avklarad. Jag o Viktor har varit i Arvika både lör o sön.

På lördag fick han stanna hos mormor medan jag o Mia gick på torget. Jag inhandlade en traktor o traktor tshirt till Viktor o en väska till mig.
När vi kom hem tog vi med barnen till tivolit. Viktor hade väl inget där att göra egentligen men jag tyckte det var kul att ta med honom. Vi avslutade dagen på Mcdonalds.

På söndag skulle vi träffa Eva o Noah. Reste till stan när vi var klara med frukosten. Vi tog en långpromenad i det fina vädret. Alltid trevligt att träffas.

När vi reste hem passade vi på att titta in till farmor o farfar. Där kom vi lagom till maten så då fick vi middag där.

Just nu sover prinsen, han har lite att sova ikapp efter helgen. 1 timme på lör o 45 min igår är allt han sovit på dagen. Jag skulle tro att jag kan greja en del idag, om jag har tur.

Klätterapan!

  Jag ska upp på stolen...

...tar hjälp av stödbenet under...

...jaaa nu är jag uppe...

 ...men vad nu då...

 ...NEJ jag har målat in mig i ett hörn... var man tvungen att dra ut stolen innan...attans också!!

Promenad

Idag var det promenad dag. Tyvärr var flera sjuka så det blev bara Viktor o Ville. Idag tog vi "mördarbacken" uppför, sen runt svärföräldrarna o ånnebol uppför o hem. Det du Malin, du skulle ha vart med...hihi.

När vi kom hem så kom Ella, lagom till fikat. Hon har sin sov tid på fm. Barnen lekte o vi fikade o hade det trevligt. Vi ska byta dag till torsdagar  för att de som vill kan åka på stor o liten på onsdagar. Det är sång där o det kan ju passa oss bra då Viktor gillar musik.

Viktor somnade snabbt efter lek o bus, så jag har faktiskt gjort en stooor kålpudding. Duktigt va?

RSS 2.0