Sista veckan 2009

Vi började veckan med att besöka Valfjället igen. Nu hängde Mia o Ella med oss dit. Det blev lite för kallt för Viktor som till slut bara gråt för det gjorde ont i både händer o fötter. Men 1½ timme bobåking hann vi med iallafall.
Åkte med hem till Ella där det blev både lunch o fika samt lek o bus.

Tisdag drog vi till stan o handlade, vilket var välbehövligt då det ekade i kylskåpet. Lunch o lek med kusinerna Linn o Filip blev det också hemma hos mormor innan vi styrde kosan hemmåt.

Onsdagen tillbringades hemma o inomhus hela dagen för det var alldeles för kallt att vara ute. Ett besök av farfar fick vi åsso blev det en massa film.

Nyårsafton har vi börjat med att åka o titta på lill heffa!!! Skämt åsido. Vi kollade in Felix lillasyster Alva. Något lik sin bror. Tänk att de har varit så små.

Vad som händer resten av denna afton får jag återkomma om men det lutar mot att kvällen tillbringas i Klässbol.

Gott nytt år!!

JAG VILL ÖNSKA ALLA VÄNNER
 ETT RIKTIGT GOTT NYTT 2010!!!!!


Valfjället o snöröjning


Jag vill också åka skidor!!!

Men bob är ju kul det med.

Lyckan är total när Viktor får åka med i traktorn.

Tittar spänt på när farfar plogar snö.


Julen 2009

Den började ju inte så bra som ni läst i förra inlägget. Men han repade sig snabbt som tur var och vi blev inte dåliga alls.

Julaftonsmorgon börjar med att vi går ner till granen o ser om tomten lagt några klappar där under natten.

Det hade han o Viktor slet upp varenda paket.

Kl 12 var det jullunch hos syster i stan. Vi vuxna åt men barnen tänkte bara på tomten. Viktor åt 2 köttbullar på hela dagen o lite choklad.

Det blev lite paketöppning redan efter lunch då vi skulle vidare...

 

Nästa anhalt var hos farmor o farfar. Här var det återigen dax att äta. Sen var det då äntligen dax för TOMTEN.
Väntar på att det ska banka.


Viktor var inte det minsta rädd och tog säcken från tomten o skulle börja öppna. Lyckades hejda honom lite så tomten åtminstone fick dela ut paketen.

Här får tomten tillbaka lite skräp.

Kan paketet vara till Viktor???

Det är helt otroligt vad mycket en liten kille kan få i presenter. Ändå har vi dragit ner väldigt när det gäller denna handling av klappar.

Viktor hade nog nöjt sig om han bara hade fått detta paket, för det är det enda han leker med sen dess...

Igår när vi kom till farmor igen så undrade Viktor om inte tomten kommer snart...tänk om han visste vad lång tid det är kvar..................


dan före doppardan

Så flög det på Viktor inatt, en variant av magsjuka. Jag har misstänkt att han inte mått bra sista dagarna då han knappt ätit nåt. Typiskt då julafton är imöra. Men han har varit pigg sen lunch då han åt rejält. Så jag hoppas alla är pigga imöra.

Här kommer en bild från fm då han inte var fullt så allert.Å härom dagen så massakerade han pepparkakshuset o lastade lastbilen full. Han har ju varit med o rivit nere på Solmark så vi kan väl inte säga så mycket. Men vi har hela nonstop påsen kvar iallafall...


snart jul

Det är alldeles underbart att vara ledig. Vi har sovmorgon till 8.30 och det är så skönt. Att slippa ställa klockan o passa tider är så gött. Ta dagen som den kommer.

Igår var vi på shopping i Charlottenberg. Naturligtvis blev det mera julklappar till Prinsen. Vi hade en heldag tillsammans hela familjen o det är så mysigt. Trots att det var in o ut i affärer o sitta i vagnen o ingen mat i magen( vägrar äta nu...) så var Viktor jättesnäll hela dagen. Han är väldigt lätt att ha med sig.

Idag borde jag städa men lusten vill inte infinna sig. Vi ska inte vara hemma på jul men städat är ju trevligt ändå. Sen får vi ut en tur i snön o busa, kul kul!

Jullov

ÄNTLIGEN JULLEDIGT!!!

Jag är ledig ända till 4 jan och viktor till 12 jan. Gött!

Idag har vi varit ute o åkt lite bob. Måste passa på, vet ju inte hur länge snön ligger kvar. Annars så har vi myst med nya filmer och så har jag förökt att städa men det går dåligt. Har en liten som gärna vill hjälpa till...hmm

Funderar på hur vi ska lägga upp julafton i år så alla blir nöjda. Inte lätt det där, men det brukar lösa sig.

Julklapparna ska handlas klart på måndag har jag tänkt. Jag är klar med mina sen länge men min käre sambo är inte ute i lika god tid.

Imorgon får det bli mera bobåking o göra lite julgodis men risken är stooor att det är slut innan julafton.

Bilder


På väg in till farmor o farfar för lite lussefika.


Äntligen kom snön!!! Lite bobåking fick det bli hemma på gården.


Han skulle absolut ha sommarkepsen på sig och då fick de bli dubbla mössor.


Onsdag

Dessa dagar har en förmåga att gå i ett. Fast mest med roligheter.

Just idag åkte jag och Viktor för att hälsa på Malin innan hon snart blir tvåbarns förälder. Jisses vilken mage! Mycket trevligt att sitta o prata och fika.

På hemvägen delade vi ut lite julkort. Är ju lite snål med frimärken... tycker bara det är så onödig kostnad när man ändå reser förbi postlådorna då kan man ju lika gärna lägga ner det själv. Istället för att kortet ska åka till Karlstad o vända.

Efter lunchen gick vi ut o åkte bob. Kul kul... Ella o Mia dök upp när vi var ute så barnen pulsade runt i snön och sen gick vi in o fika.

Nu är det redan kvällen och jag har fortfarande inte satt ihop pepparkakshuset jag köpte för ett par veckor sedan...det får bli en annan dag för nu ska jag snart sätta mig vid tv o slappa.

Badrums bilder

Vår lille snickare..

Så här kommer det se ut med fönsterbrädor.

Fondväggen kommer prydas av detta.

Det vita kakel som kommer pryda tre väggar och här inne i duschen.

Det är så spännande!!!!

Längtar tills nästa helg då det troligen är färdigt.

Längtar ännu mer tills inflyttningsdagen!!!!

2;a advent

Idag var det dax för "ja leeeba..." sången igen, då andra ljuset tändes vid frukostbordet. Gulligt!

Vi hade sovmorgon hela familjen idag. Var på kalas igår kväll så det var gott att även V ville sova lite längre idag.

Har inte blitt några mera julkort tagna men jag ska göra ett sista försök i em. Jag har två som "duger" annars men de är inte lika bra som de två gångna årens kort. Inte lätt att vara petig med detta. Ikväll måste jag iallafall få iväg beställningen.

Sen ska vi åka till farmor o farfar o hälsa på, nu var det ett tag sen igen. Går lite i perioder med besöken, men det är så mycket som ska hinnas med hela tiden. Sen vill jag ju ta det lugnt o bara vara med Viktor också.

Ett besök på solmark ska det bli, har ju fått upp hälften av kaklet i badrummet så det måste jag inspektera.

Ha en fortsatt trevlig advent.


Julkort

I helgen försökte jag ta foto till julkorten men det var inte det lättaste. Han vill ju inte gärna titta i kameran och lättlurad är han inte, så jag ska göra ett tappert försök att få de perfekta korten idag. (jag är pedant när det gäller detta).

 Jag hade tänkt att han skulle ha pepparkakshatten på sig men det gick absolut inte. Han drog på sig sin favo mössa istället.

 Till slut blev han både arg o ledsen så då fick jag ge upp.

Ja ja tur att man har digitalkamera så man kan ta mååånga kort.

RSS 2.0