Förskolan suger musten ur Viktor

En sleten Viktor somnade i bilen redan i bykorset på vägen hem.

Idag lämnade jag honom o reste hem. ( passade på att städa!!! jo det är sant jag låg inte på soffan o lata mig.) Viktor skrek till just när jag sagt hejdå men när jag tog på mig skorna så hade han redan tystnat. Han hade varit med ute o gått runt huset, varit med i pulka backen o hälsat på teemet. Han hade inte brytt sig speciellt var hans egna fröknar var utan glatt gått runt själv. När de skulle in o äta så ville han nog helst stanna kvar ute, ungen älskar att vara ute, skulle kunna vara ute jämt.
Till lunchen hade han ätit två stora portioner o de var imponerade av att han klarade få i sig maten utan hjälp av vuxen. Vi har hårdtränat sa jag då...

Som sagt så somna han i bilen o sover säkert ett par timmar till.

Innan jag lämnade honom så var vi i lekhallen o då hälsade jag på en personal på annan avd. Jag handhälsade o då skulle Viktor göra likadant. Kan ju säga att jag blev mycket stolt över att ha en sån artig son.

lite jobbångest o inskolning

Då har min sista vecka som helt föräldraledig börjat. Fy vilken ångest man kan ha, jag har ju inte arbetat på 19 månader. Fatta vad lång tid det är men vad fort det har gått.  Kommer väl få mer ångest ju närmare måndag vi kommer men sen blir det väl som efter alla ledigheter, korta eller långa, att det känns som man aldrig varit ledig. Som Malin säger, man kommer in i ekorrhjulet.

Viktors förskolestart går galant. Det var väl ingen som trott nåt annat, eller?
Han kliver in före mig varje dag o börjar leka. Han bryr sig inte om mig ett endaste dugg. Men idag så lämna jag honom en timme o när jag sa det magiska ordet hej då så grät han till men det hade gått så fort över sa dom. Själv hörde jag ingenting då jag gick in o la mig  på soffan i personalrummet o somnade. ZZzzzzzzzz Nån som känner igen mig??
Viktor hade följt med dom ut o där hade han gått x antal varv runt huset o varit supernöjd. De sa att han verkade vara van o vara ute...hmm...joooo vi är ute myyycket vi...hmm. Tyvärr har vi inte varit så mycket ute o lekt på slutet som man borde men visst Viktor har alltid älskat att vara utomhus

Nu får vi hoppas inskolningen flyter på lika bra o att det går att lämna honom för tis o tors nästa vecka måste det fungera. Övriga dagar är vi lediga så de får vi köra extra inskolning på iså fall..

Första dagen på förskolan

Då är den avklarad.

En pigg o alert Viktor knallade in på gården o tjoade. Gick raka vägen fram mot en fröken som stack ut näsan för att hälsa oss välkomna.
Väl inne i hallen på vår avdelning så hann jag få av hans ytterkläder innan han stövlade rakt in o började utforska rummen o leksakerna. Själv fick jag stå ensam i hallen o ta av mig mina ytterkläder. Visar inga tecken på att vara blyg eller tillbakadragen.
Min stora fundering på inskolningen är hur han reagerar när jag väl ska lämna honom. Sista två månaderna har han blivit så ledsen här jag sagt hejdå.
Klockan gick snabbt o vi var på övertid när jag kom på att vi nog skulle dra oss hemåt. Döm av min förvåning, Viktor ville INTE gå därifrån. Jag tog på mig jackan och sa hejdå nu går jag. Vad tror ni han gör?
Säger ja ja så vänder han om o fortsätter leka!!!!!!! Detta trodde jag inte skulle ske men visst känns det bra att han vill vara där.

Ser framemot morgondagen.
Hoppas han tycker det är lika kul då.

En dag kvar...

tills Viktors förskolestart.

Spännande.

Bestämt...

Nyss hemkommen från bygget.

Köket blir inte uformat. Det blir som ett L fast med lika långa sidor.

Två garderober får nu plats i hallen och en i badrummet.

Varddagsrummet blir som förut men vi slipper passagen från hallen framför tv:n.

Inga fönster på kortsidan mot affären.

Ja saker o ting växer fram...men min far tycker det räcker nu med

Ändringar

Ja det är stora ändringar i vår byggprojekt.

Vi har bestämt oss byta plats på både kök och bad och matplats.

Det är tur att vi inte kommit längre än vad vi gjort.

Det kommer bli super bra då badrummet blir i gamla köket, fast lite mindre. Sen blir det helt öppet i kök o vardagsrum sånär som på en liten vägg framför soffan där vi ska hänga upp tv:n. Köket blir u format och det gillar jag.

Jag får ta nya kort så ni ser vad jag menar...

Fredag

Idag var vi på badhuset med Felix o Malin. Det var mycket folk i bassängen. Viktor gick som en tromb alldeles själv för hålla i honom det fick jag helst inte göra. Det var alldeles för mycket väsen för min smak men Viktor verkade trivas.
Jag ska skaffa ett badhus kort nu när jag börjar jobba för att köpa entre för en gång är dyrt då vi badar i 30 min.

Efter badet var vi på mc donalds. Ja vi avstod charlie idag då pappa inte var med.

Lite ärenden hann vi med på stan innan vi åkte till mormor o morfar. Samma visa varje gång, han går till skåpet o plockar fram alla bilar o radar upp dom på köksbordet.

När vi kom hem till pappa hade vi fredagsmys med pizza. Viktor somnade inte förrän kl 22.

Funderingar

Idag har det varit en lite småkinkig dag från prinsens sida. Har hängt i byxorna på mig mest hela dagen. Trodde en sväng att det var feber på gång men icke o det var lika gött det.
Varit hemma hela dagen, vill passa på då inskolningen drar igång på måndag.

Jag måste säga att jag undrar lite på deras upplägg på inskolningen. De vet att vi har två veckor på oss innan jag ska börja jobba. Då hade jag önskat fler timmar nu i vecka 1. Totalt har de gett oss 7,5 timmar. Det kanske funkar på Viktor men jag tycker det känns lite. Inga moment med lunch o vila heller...hmm. ja ja tiden får utvisa hur det går.

Det drar ihop sig och mina tankar far runt som virvlar i huvudet. Först allt kring Viktor att han ska bli trygg på sin förskola. Sen blir allt nytt på jobbet. Hjälp vad många nya personer jag måste lära känna, barn, föräldrar, annan anhörig, kollegor, rektor. Hur ska vi jobba o utforma verksamheten? Personal gruppen blir ny på stället. Intressant då det finns en i  20, 30, 40, 50, 60 årsåldern som ska jobba tillsammans.

Det blir en spännande tid framöver för att se hur allt utvecklar sig.

Valfjället o Högvalta

Igår var det full fräs på oss igen efter några dagars vila.

Började dagen med att åka till Valfjället. Mia o Ella var med oss. Hjälp vad fort det gick i backen, nästan ingen lutning alls men det var sån där isig snö så barnen fick inte åka iväg själva. Till Viktor har jag inte nån hjälm än heller, de var slut i Arvika så vi får ta oss till Karlstad snarast innan de är slut där med. Det var härligt att vara ute o just där vi var så blåste det nästan inget alls.
Viktor slocknade i bilen hem han hade ju knallat upp o ner i den lilla backen.

På em for vi till stan o gjorde några ärenden o avslutade i Högvalta hos min höggravida vän V. Viktor stortrivs då kompisens dotter på 6 år leker med honom hela tiden. Hon hade tom avstått att ta hem en kompis för att Viktor skulle komma. Hon trodde inte kompisen tyckte det var lika roligt att leka med Viktor som hon tyckte.

Idag är jag billös då Viktors kusin gör service på volvon. Gött o få bilen i ordning innan jag börjar jobba. Tur man har händigt folk i släkten som tom tycker det är kul att greja med bilar.

Nedräkning

En vecka kvar tills Viktors förskolestart. OJ oj vad stor han blir min lille prins. På onsdag blir han 1½år och det har gått i rasande tempo. Trodde inte det skulle gå sååå fort. Jag har njutit av varenda sekund.

Nu är han inne i en mycket hjälpsam period. Han slänger skräp i sophinken, plockar disk från bordet till diskbänken, plockar in varor i kylen när vi handlat. Idag putsade jag fönstret o då ville han gör det han med. Undras hur länge denna hjälpsamhet håller i sig?

Idag har vi tagit det lugn för tredje dagen i rad. Rätt skönt faktiskt. Städat bort det allra sista av julen har jag gjort.

Måste bara berätta att jag i höstas särskilt bad om att 18 mån kontrollen skulle ske i jan. Hon satte tom lapp på journalen. Jag tänkte att om vi tar sprutan i mitten av jan så hinner risken för febern(pga sprutan)  gå över innan jag börjar jobba. Idag kom tiden o vi ska dit den 29:e iof jan men inte riktigt som jag tänkt mig. Tänkte spara lite på vab dagarna men nu får vi se hur det går.

Full fräs

I tisdags så var vi på besök hos kompisar i Brevik. Deras kille går i samma förskolegrupp som Viktor ska börja i. Det var fullt ös när dessa grabbar träffades. Höjdpunkten var att springa runt med en sorts vagn o skrika. Viktor var inte sen med att hänga på och de lär få att göra när dessa ska tampas om dagarna.


Besök nr 2 denna dag var i Ränksed där andra hälften av grabbarna grus bor. Det var jättekul att träffas! Vi måste försöka ses lite oftare, hoppas vi kommer iväg på ett badhus besök till veckan.


Onsdagen innehöll ett besök i Viktors paradis, hos H o V i Åmot. Här lekte o fikade vi innan vi styrde kosan mot Charlottenberg. Gick lite i affärer och tittade på regnställ till prinsen.

Torsdag var jag o träffade min nya rektor. Han berättade lite kort om min nya arbetsplats. Det ska bli en spännande utmaning att börja om på noll igen.
Jag passade på att klippa mig när jag ändå var i stan och även Viktor blev klippt av mormor. Han som hade så extremt mycket hår har blivit klippt.  När prinsen sussade hos mormor passade jag på att stooor handla o jag kan säga att det blev dyrt...men nu ska jag väl slippa åka till affären på ett tag.

Fredag åkte vi med Ella o Mia till zoo i Charlottenberg. Viktor tyckte det var roligast att springa runt, djuren var väl inte så himla intressant. Efteråt följde de med hem till oss och vi åt mat från mc donalds.
På kvällen åkte vi till Arvika o ni kan ju försöka gissa vad vi gjorde där..hehe

Efter en intensiv vecka med många aktiviteter har vi i helgen tagit det cool lugnt. Vi har inte varit utanför dörren. Jag tror Viktor har tyckt det varit skönt med lugn o ro.

Nu väntar vår sista vecka utan förplikterser sen drar inskolningen igång. VI SKA NJUTA!!!

 Mys i soffan

 Jag kan klä på mig själv när jag ska ut, fin va?

 sötis


Julen slut...då börjar kalasen

Då har det varit fullt upp ett par dagar.

På söndagen var vi bjudna på 1 årskalas hos en kompis i stan. Innan kalaset så ramlade vi in hos mormor  o morfar o åt lunch och sov middag.
 Viktor trodde paketen var till honom så han försökte öppna dom åt E men vi lyckades hejda honom. E hade några bilar som Viktor la beslag på. Här såg jag  tendens på det jag vet komma ska när han börjar på förskolan. Bilarna var hans! Faktum är att han faktiskt inte brytt sig nämnvärt när nån tagit leksaker ifrån honom men nu ser det ut att börja.
Det bjöds naturligtvis på tårta och ni som känner oss kan ju tro att Viktor slevade  i sig tårtan med stoooor aptit!!!!

Efter kalaset fick det bli besök hos farmor o farfar. Det gäller att tajma in när farmor är ledig annars kan det dröja mellan gångerna hon får träffa prinsen. Behöver jag skriva att besöket var uppskattat??

Igår träffade vi Ella o Mia. Lägligt nog så kom vi dit vid lunch tid så då slapp jag fixa den själv. Barnen har så kul tillsammans, det är roligt att se dom. Sen var det bara att åka hem o sova för sen var det kalas i stan igen.
 Nu var det Thomas som fyllt år så det blev fika hemma hos mormor morfar." Full fräs framåt"(citat från rorri) blev det när kusinerna samlades. Viktor som inte är så liten längre hänger på dom så gott han kan och stoor trivs med deras bus o upptåg. Han har mycket att lära och studerar dom med stooora ögon. hmmm...

Idag är det planerat att grabbarna grus ska träffas, får se vad de kan tänkas hitta på då de inte setts på några veckor.

Solmark

Idag har det varit en lugn dag. Det var härligt väder så jag o Viktor tog en promenad till Solmark. Där har vi placerat ut nya fönster. Vilket innebär att vi tar bort teglet och isolerar. Det är meningen att huset ska brädfodras på sikt. Mot sjösidan som dessa bilder visar så kommer vi ha en altan.

 Till höger är det två fönster i varddagsrummet. Fönstret längst till vänster ska vara kvar, där kommer vi ha matplatsen i köket. Hålet i mitten ska täckas igen och till vänster om det kommer en altandörr.

 Utsikt från Solmark.

 Viktor knallade runt på Solmark men höll hårt i vovven med båda händerna.

 Han har bra balans då det inte är slätt nånstans runt Solmark efter dränerings arbetet i höstas.

Kors i taket så somnade prinsen redan kl 19 ikväll så det lär bli en extremt tidig morgon för oss i möra, men det är väl på tiden vi vänder rätt på dygnet så vi är redo för förskola och jobb framöver.

Nyårsafton 2008

Nyårsafton firade vi med goda vänner i Kil. En mycket trevlig kväll. Viktor var som för det mesta på bra humör. Det var mera barn där så han hade lite sysselsättning. Den enda som behagade somna tidigt var Noah. Viktor höll ut till 22 och de två större barnen var med till 01.

Vi hade full sjå att försöka sitta ner alla vuxna samtidigt till förrätten. Det var lite komiskt, när en kom o satte sig gick två  o när de kom tillbaka var bordet tomt, sen satt det där fyra och när de två sista satte sig så sa vi skynda er o ät (istället för varsågoda). För snart var nån tvungen upp igen.


Viktor showar lite grann...


 Favorit bilen!

Lite mera bus

Vår nyårsmeny bestod av en räktoast till förrätt, fläskfile, potatisgratin och kantarellsås till huvudrätt och cheesecake o fruktsallad till efterrätt. Allt var supergott.

Tack E o C för en trevlig kväll.


RSS 2.0