Häpp

Det rullar på...
 
Förra veckan blev det mycket lek för Viktor tillsammans med kusin Maja. Vi var i stan hela onsdagen. Hade tänkt ett badhusbesök men det blev jättefint väder så vi var ute o lekte hos mormor o morfar.
 
Elin kom också o lekte med Martin. Perfekt barnvakt!!
 
På torsdag följde både Elin o Maja med morfar hit till Flogned. Blev en heldag. Var vid sjön o lekte o badade. Barnen har ju ingen känsel ju, de kan bada hur kallt det än är i vattnet.
 
Midsommarafton blev en lugn tillställning. Vi var hemma hos oss. Mormor o morfar kom samt hela fam Grenhage.
Vi grillade, åt jordgubbar och rabarberpaj. Sill hade vi ätit tidigare under dagen. 
 
På lördag gick vi till farmor o farfar och åt upp midsommartårtan. Svärmor bakar underbara jordgubbstårtor, smälter i munnen.
 
Barnen o jag var själva på lördagskvällen då Per var på 40 årsfest.
 
Söndag fick vi veta ca 2 tim innan att vi skulle komma på kalas hos svägerskan. Liiiite dålig framförhållning kan jag tycka men vi kom iväg i allafall.
 
Igår regnade det en hel del....det enda vi gjorde var att åka till bibblan en tur.
 
Idag väntas det bli fotbollsavslutning och jag funderar på om vi ska åka en tur till stan innan. Vi får se vad vi har lust till.

Mina hjärtan

Viktor Midsommarafton 2012
Lillprins bus!!

Grenhagarna

Martin myser med Maja o Elin
Goa Maja med "feskekrok"
Söta Elin!

Kusinmys!

Viktor o Maja sommaren 2012

Trevlig Midsommar!

ÖNSKAR ER ALLA EN TREVLIG MIDSOMMAR!


Sommarlov

Sommarlovet har börjat men var har det fina varma vädret tagit vägen. Hoppas inte det var den enda sommaren vi får som var i slutet av maj.
I helgen har Per o pappa lagt färdigt grundgolven på altan o varddagsrummet. Samt dagarna innan flyttat altandörren. Det går sakta framåt.
I söndags hade vi Leo här hela dagen. Grabbarna leker jättebra tillsammans, även om det kan hittas på lite rackartyg ibland. Dock gick det väldigt bra just denna gången o inget ovanligt hände. Jag räknar inte med att de fick byta kläder 3 gånger då de fick ha vattenslangen med i sandhögen där de gjorde vattengångar mm.
Måndag lämnade jag barnen hos farmor o farfar. Jag o Mia o hennes barn åkte till Norge o bunkrade blöjor. Nu klarar vi oss till jul skulle jag tro om vi inte åker på nån magsjuka.
Tisdag tog vi en cykelpromenad runt bostadsområdet här i Flogned. Detta gör vi rätt ofta o alltid träffar vi nån att prata med. Igår träffa Viktor en kille på 8 år som hade en JÄTTESTOR radiostyrd bil. Prinsen var mäkta imponerad och fick tom köra den själv.
På kvällen var vi på fotbollsträning. Riktigt roligt att titta på... de skulle spela "match" o Viktor får bollen o glad i hågen skjuter han mål på sitt egna lag. Men han är lika nöjd för det han gjorde ju mål!!! Ja o  när han väl fattade var han skulle skjuta då byter han o Ella lag tröja med varandra....
På slutet fick han stå i mål...ja eller sitta i mål...bak vid  nätet....jag frågade vad han gjorde...- undersökte nätet ju o då fick han en idé...o vad det var vet jag inte för han sprang ut ur målet o pratade med tränaren.
Alldeles underbart!!!
Idag drar vi till stan o ser vad dagen har att erbjuda!

Myran

Viktor har slutat på myran där han gått sedan han var 1½ år gammal. Känns i hjärtat då vi har trivts så bra. Jag är glad idag att Viktor fått en så bra start i förskolan som han fått.
Fröknarna var så snälla att han fick följa med 5 årsgruppen på avslutningsresa till Mariebergsskogen.
Han har även hälsat på sin nya förskola Kalvdansen. Jag tror han kommer trivas där med, han ville inte följa med hem när jag hämtade honom. Ett bra tecken. Ska bli intressant o se hur det blir att gå i liten grupp och vilka nya utmaningar han kommer stå inför.

Göteborg.

Förra veckan drog jag Per o Viktor till Göteborg.
Lillprinsen fick stanna hemma hos mormor o morfar. Där njöt han nog för fullt av all uppmärksamhet, sen kom moster Tina o busade med honom också.
Vi var i Gbg vid 2 tiden och installerade oss på hotellet. Sen knallade vi till Liseberg. Började med o äta mat så vi verkligen skulle ha mycket energi till karusellåkande.
Viktor åkte konstant från ca 15 tiden ända till 21 då vi avrundade med lite mera mat.
Skulle tro att han kom upp i över 40 åk i karuseller.
Han åkte sagoslottet, hoppgrodan, kaninresan, flygplan, lilla bergbanan, flumride, colorado,farfarsbilar, radiobilar och säkert nån mer som jag inte kommer ihåg nu.
En mycket nöjd grabb knallade även hela vägen tillbaka till "botellet".
Andra dagen gick vi till universeum.  Jag trodde han skulle tycka det var både kul o intressant men han hade nog helst lekt i priatskeppet utanför istället.
På hemvägen stannade vi i Torp men det blev en kort visit då Viktor inte var på shopping humör.

leg

Äntligen!
Mitt lärarleg har kommit. Det tog bara 6 månader att få det... då är jag tryggad att fortsätta jobba inom förskolläraryrket. (dessutom sparade jag hela 1500kr på att få det nu.)
Tack o lov är det läääänge kvar innan jag ska börja jobba igen. Nu till midsommar har jag varit hemma ett helt år. Fattar inte vart den tiden tagit vägen. Å nu har jag 7 månader kvar att njuta av o vara hemma med mina pojkar.

Fullt upp

ja det kan man säga... denna helgen är det så.
Idag ska vi till Sölje på fisketävling med Pers jobb. Ska bli riktigt trevligt o träffa hans nya arbetskamrater. Viktor ser framemot det som bara den, hoppas Martin är lika nöjd som han brukar för jag tänkte ha med även honom.
Återkommer med bilder på fångsten och lite annat senare...
Igår var vi hos grannarna och åt mat och drack gott. Det är sånt man borde göra oftare.
Imöra ska Viktor springa knattejoggen, passar nog honom bra som är lite tävlingsinriktad för tillfället. Det bästa är ju att ALLA  får medalj o diplom.
Förra veckan var vi vid sjön o badade. Vädret var enormt gött. Tänk om det är den enda värmen på hela sommaren??! Då vet jag att vi utnyttjade dagarna till max.
Viktor gillar fortfarande fotbollsträningen, han spelar lite boll, pratar, leker, tar bollen med händerna, pratar, springer åt fel håll, pratar, träffar bollen, gör mål, pratar, är målvakt och pratar. Han har kul med andra ord.
Nej nu får vi sätta fart om vi ska hinna med allt som ska göras.

RSS 2.0