lite bilder

 
 
 
 
 
 

snart slut

Jaha...föräldraledigheten lider mot sitt slut. Känns lite både ock men rätt ok ändå. Både jag o pojkarna behöver komma ut lite o träffa vänner o arbetskamrater.
Inskolningen fick ju ett brejk förra veckan då båda grabbarna var kräksjuka.
Men det går ändå jättebra för Martin. Inga problem att lämna honom o han äter o sover som han ska. Gött i mammahjärtat. Sen vet man inte när man ska lämna två trötta barn på morgonen om han accepterar det lika bra. Vi får se, både jag o barnen o personalen är trygga så det ska nog gå bra.

Imorgon får Martin var där själv medans jag o Viktor tillbringar några timmar för oss själva. Önskemålet är leksaks affären och mcdonalds. Så en tur till Charlottenberg får det bli för oss.
Sen tar vi ledigt fram till tisdag då jag ska börja arbeta igen efter nästan 20 månader hemma.

Liten släng...

av magsjuka har drabbat Martin. Fin start mitt i inskolningen. Vi gick tre dagar förra veckan och det gick verkligen jättebra. Tredje dagen lämnade jag honom en timme o for o handlade. Han hade letat lite efter mig men inte varit ledsen.

I söndags var jag o Viktor på simskolan och när vi kom hem åkte han skridskor en sväng vid skolan. Dagen avslutades med middag hos svärföräldrarna där martin gjorde en blöja man helst inte vill vara med o byta för att sedan kräkas en gång. Men hur pigg som helst o åt allt han kom över.
Igår var han lika pigg men gjorde två blöjor med ja ni vet.
Idag ringde jag förskolan o gjorde upp att höra av mig igen när det har vänt. Idag gjorde han två blöjor med mycket hemsk lukt men konsistensen något fastare. Kan verkligen hoppas det vänt!

Själv känner jag av sådana där nyp i magen man har i början på magsjukan men annars är jag som vanligt.

Kan hända vi håller oss hemma denna veckan för att köra på full inskolning nästa vecka. Tiden får utvisa hur det blir.

Första dagen

Då var Martins första dag på förskolan gjord. När vi skulle gå in blev han arg för han hade ju sett alla leksaker de har ute så där ville han ju vara. Det var en aningen reserverad Martin som var inne på förskolan. Inte för att han hängde på mig men han kollar gärna in o går runt o spanar. Men sån har han alltid varit. Dock tror jag han kommer få upp farten ganska snart o då får de o göra vill jag lova. För lagom till förskolestarten har han lärt sig klättra upp på stolar o bord.
Han fikade bulle o päron med sin fröken Barbro o satt i hennes knä en stund, så detta tror jag kommer gå bra.
Jag känner mig trygg i situationen och har haft turen o lära känna nya förskolan under hösten.
På hem vägen somnade han i bilen på väg hem, totalt slut. Nu laddar vi för ett nytt besök imorgon. Vi har gott om tid så vi behöver verkligen inte stressa med inskolningen, första riktiga dagen är inte förrän 5 feb.

sista dagen

Hjälp imorgon börjar inskolningen för Martin. Det är med blandade känslor jag känner. Det är trist att tiden gått så fort, vi trivs här hemma. Samtidigt blir det spännande och nyttigt att komma ut på jobb igen. Som tur är ska jag vara mer hemma med mina barn än vad jag ska jobba.
 
Denna sista dag på heltid hemma som föräldraledig har vi bara myst. Viktor ska åka iväg på slalomskola ikväll, vilket han ser framemot.

Bobåkning

Idag åkte vi en tur till Valfjället. En lyckoträff visade sig det då det var underbart väder o bra före. Dock orkade inte lilleman mer än två timmar. Han somnade innan vi lämnade parkeringen.
 
 
 
 
 
Nästa tur vi tar får vi ta med lite matsäck o sovvagn. Kanske blir en tur redan imorgon.

Fotograf Hanna!

 
 
 
 
 
 

God fortsättning...

Jag önskar er alla ett bra 2013.
Vi är på väg tillbaka till ekorrhjulet... ska snart skola in miniprinsen på förskolan. Men vi kör på en mjukstart under vårterminen. Jag ska jobba 60% fördelat på tre dagar i veckan. Känns skönt.

Mycket har givetvis hänt sen jag var här o skrev. December har innehållit luciafirande både på förskolan och badhuset. Förskolans firande var jättemysigt. Var ute på kiöln, tända marchaller o barnen kom promenerande från ladan. Bjöds på glögg o pepparkakor.

Simskoleavslutningen innebar att de fick hoppa i vattnet med lussekläder vilket var poppis. Fri badning i flera timmar. Viktor har utvecklats enormt under hösten när det gäller tryggheten att vara i vattnet. Nu hoppar han i stora bassängen utan flytredskap, hoppar från trampolinen med armpuffar och åker stora vatten rutchbanan. Med lite hjälp så han kommer i flytläge på rygg som en stjärna så ligger han o flyter. Dyker under saker o mellan våra ben. Det har varit underbart att få följa denna utveckling.

Martin hade premiär på badhuset nu på lovet. Först var det lite läskigt, mycket ljud o massa okända människor. Men kusinerna mjukade snart upp honom och han gillade badningen skarpt bara mamma var i närheten.

Vi har firat julafton hemma hos oss. Farmor, farfar,mormor, morfar, Pia, Linus o Andreas gjorde oss sällskap.

Kollade i Kalle anka, åt massa julmat o sen kom tomten. Hjälp vad mycket paket våra pojkar fick, hälften hade räckt. Sen hade mormor o morfar bråttom för de skulle vidare till Grenhages...trodde vi i allafall.

Vid 21 ringer mormor o talar om att de varit o bevittnat ett bröllop.

MIA O THOMAS slog till o gifte sig på självaste julafton!!

Juldagen var viktor o Per i valfjället o tog premiären på slalomskidorna. På kvällen var det julmat med hela familjen Olsson. Brudparet fick berätta sina tankar kring sitt bröllop.

Meningen var att vi skulle ha haft besök på nyårsafton men det blev lite snöpligt inställt då Viktor kräktes på lördag kväll/natt. De 48 timmarna hade inte passerat på nyårsafton så vi hade bara farmor o farfar här på mat. Full förståelse för att ingen ville komma, då jag senast i fjol avstod åka till syrran på julafton pga ett liknande fall. Men nytt år blev det o vår tappre prins kämpade på o lade sig 00.30.

 

Ska försöka bättra mig med bloggen, är lite ånger nu att det blivit så lite i höst. Den är största anledningen till att jag skriver överhuvudtaget är för det blir som en dagbok för mig själv. Jätte kul att kika tillbaka o läsa tidigare inlägg. Ska lägga in lite bilder i nästa inlägg.


RSS 2.0