Tees o pää

Prinsen stora intresse nu är att nämna oss vid namn.

Hur gulligt som helst, det värmer i mammahjärtat när han ropar tees o pää.

Ville bara berätta detta.

Höst

Nu är hösten här, kalllt kallt är det. Fleecen kom fram för längesedan. Igår morse fick jag skrapa rutorna på bilen för första gången i höst. Förra veckan när jag öppnade på jobbet fick jag köra nästan hela vägen med helljuset på. Så nu har hösten verkligen kommit.

Men jag gillar den klara friska luften o solen som skiner. För nu har vi haft väldigt fint väder ett tag. För att inte tala om alla fina färger det är i naturen nu. Synd att det snart är över.
Vi får gå in o tända ljus, krypa ner under en filt i soffan o mysa tillsammans. Det är ju inte fy skam det heller. Hösten är ju på ett sätt lite kravlös, man måste inte ut o greja o dona utan det är mera tillåtet att bara sitta o slöa vid tv o datorn.

Men idag på min lediga dag ska jag inte slöa, iallafall inte till att börja med. Jag o Viktor ska åka till stan o göra ärenden.  Han får göra besök hos mormor o morfar också. Lite smidigare o springa runt själv på vissa ärenden.

Ha en fin höstdag!!!

Helg

Underbara helg!!!

Det är så härligt att vara ledig. Bara få vara hemma o göra det man känner för. Mysa med familjen o bara vara.

Det var nån som frågade mig om jag orkade med mitt eget barn när jag kommer hem från jobbet o haft fullt upp med 19 andra en hel dag.
Jag kan säga att det har jag inga problem med, jag verkligen längtar efter Viktor när jag är på jobbet. Jag vill ju helst vara med hónom jämt men det går ju inte då man måste dra in lite pengar. Motivationen på jobbet är inte den bästa just nu. Har funderat mycket på den ett tag. Det enda jag kan komma på är väl att jag vill väl helst ta hand om min/mitt eget o inte andras just nu. Men jag hoppas att jag motivationen kommer tillbaka för jag har världens bästa jobb.

Tyvärr så ska en arbetskamrat byta arbetsplats. Trist för oss men kul för henne. Den som kommer istället blir säkert bra hon med. Det är ju utvecklande att byta lite ibland men hos oss har det bytt alldeles för mycket sista året. Stackars barn säger jag bara hur mycket ska de få stå ut med???

Nu ska jag ta vara på denna sköna söndag. Det blir lite lek med Helene, besök på solmark o ett besök hos farmor tror jag.

Lördag

Äntligen en helg och vi har inget planerat. Sen semestern har det varit fullt upp med bröllop, dop, barnkalas, ullaredsresa och lite till.

Idag hade vi lite sovmorgon, till 8. Sen myste vi vid tv. Åkte en tur till Solmark för att kolla läget. Sen var vi ute här på gården. Viktor har ju lärt sig hur han ska hantera grävskopan i sandlådan. Så nu gräver han för fulla muggar. Lycklig.Under förmiddagens besök på Solmark.Jag är förvånad att han har plast hammaren i handen, annars är det bara pappas riktiga verktyg som gäller.

Resten av denna dag tar vi det lugnt. Det är ju fint väder så när prinsen vaknar ska vi gå ut igen.

Bilder på brädfodringen på Solmark

Gaveln mot affären och svärföräldrarna.

Gaveln mot det håll vi bor nu, alltså mot vår parkering.

Sjösidan, här kommer det byggas en stooor altan.

Sista läckten läggs på idag.

Bilden ska givetvis vändas men här ser ni det röda husets vita knut.

Här är framsidan, alltså upp mot vägen. Bilden är från aug.

Ska ta o lägga upp bilder från insidan så snart jag får lust.

Svampskogen

Jag och Viktor har varit och plockat svamp under hösten. Jättekul att han hänger med på sådana turer. Vi har haft det jättemysigt.

Härlig höstbild.

Var är kantarellerna??

Här är det några!!!

En av de orensade skördarna...

Här förvälls dom.

Så nu har vi svamp i frysen inför hösten o vinterns myskvällar.

Ullared


Jag och Malin var i Ullared förra helgen och shoppade loss.

Ja vi fick igen bakluckan som tur var.Här är den ena kundkorgen på lördagens besök.

Vi hade en jätte trevlig helg och vi fick tag i mååånga presenter o julklappar.

Snart helg

Äntligen fredag!!!

Fullt upp hela veckan som vanligt, Hinner bara en bråkdel av det jag vill för tillfället. Längtar tills en dag jag inte har en massa måsten.

Denna helgen ska jag o Malin åka till Ullared o shoppa loss. Utan barn o gubbar. En tjejhelg alltså.  Ska bli så kul! Hoppas på några bra fynd.

Enda dilemmat är att jag inte träffar Viktor så mycket men han kommer ha det så bra med sin pappa. De ska åka på dop o barnkalas på lördag o jag misstänker att farmor o farfar får ett eller flera besök också.

Ha en bra helg!!


Underbart

Sådana dagar som det varit idag är bland det bästa jag vet.

Jag är hemma med Viktor o myser o tar dagen som den kommer. Solen skiner o vi går ut i skogen. Det är en sådan där härlig höstdag. Viktor knallar på o undersöker saker i skogen. Vi ropar på kantarellerna o finner massor. Vi plockar svampen o Viktor kramar sönder sina men vad gör det. Vi har det mysigt bara jag o han. Vi kommer hem o det är en sleten o smutsig grabb som får en flaska välling o somnar utmattad i soffan.

Livet är underbart!

Fler sådana dagar. Massor.

Bröllop

Ja så var det dags, ja det är inte vi som gift oss, men våra vänner Victoria o Mats.

De gifte sig förra helgen, men då var det bara närmaste familjen som fick närvara. De hade då även dop för lilltjejen.
Vi kompisar fick komma på fest igår. Temat var medeltid. Måste säga att alla hade verkligen lagt ner sig med att finna kläder. Jag la inte ner nån värre tid på det tyvärr men intresset från vår sida är inte så stor för utklädnad.

Vi bjöds på god mat o dryck. Vi stannade bara till midnatt då våra barnvakts planer hade ändrats. Sen ser vi tiden på helgen som värdefull då vi renoverar och ska få hjälp med den idag.

Hur som helst...

All lycka till brudparet.
Tack för en trevlig fest.

Fredag

Veckorna rullar på i väldig fart, redan fredag igen.

Denna helgen ska vi på bröllop. Ska bli kul, men jag hade gärna låtit bli att klä ut mig. Vi ska ha kläder som påminner om medeltiden. Inte det lättaste att få tag på o sen är jag absolut inte intresserad av utklädnings kläder så jag har ju inget hemma.

Per o min far ska göra klart utvändigt på Solmark är det tänkt, om vädret tillåter.

Jag o Viktor ska mysa o leka. Han ska få sova hos farmor o farfar på lördag när vi ska på bröllopet. Kanske kan ta en sovmorgon, fast jag vaknar säkert ändå.
Sen är det där med sånt som måste göras såsom städning. Jättetråkigt men jag måste nog ta tag i det. Tog ner gardinerna för två veckor sen o några nya har inte kommit upp.

Så denna helgen rusar nog iväg den med.

Ha det gött!

RSS 2.0