Klätternissen!!



Ja ni...har nu mamma lagt alla stolarna på golvet så får jag väl ta o klättra upp på ryggstödet på fårtöljen istället...

Jaa kära vänner...kan ni bara ana att det är gött när prinsen sover middag!?

Piggelin klätternisse

Ja nu är han pigg igen min lille prins. Full i bus.
Har denna vecka lärt sig, fast han varit sjuk, klättra upp på stolar. Hjälp vad ska det bli av en sådan klätternisse?

Idag när Per kom hem undrade han varför alla stolar låg ner på golvet? Kan vi inte ha de uppställda, tyckte han. Ja ja prova du tänkte jag.
Det dröjde inte länge förrän alla stolar låg ner på golvet igen.
För vill man göra nåt annat än att va med så inte prinsen slår sig fördärvad så  är detta ett tråkigt måste.

Ett exempel på bra hörsel har jag från igår kväll. Alla stolar låg på golvet o prinsen var vid tv:n med farmor. Jag var i köket o duka fram fika. När allt var klart så ställde jag upp en stol och VIPS så kom prinsen på två sekunder och klättrade upp på bordet. Så hörseln är det inget fel på.

Förkylning nr 1 ht-08

Ja då var det dags igen då. Höstens första förkylning är här. Den dök på Viktor i söndags kväll. Natt 1 så snörvlade han men nu natt 2 kom den hemska hostan tillbaka. Den som vi medicinerat hela sommaren!
Sedan en vecka tillbaka har han inte tagit nån medicin alls o det har gått jättebra tills den nedrans förkylningen kom.
Det är så typiskt, idag är det 1 årskontroll o spruta. Men sprutan får inte tas vid nyförkylning så vi får avvakta med den.
Men idag är han feberfri än så länge så vi åker nog ner för kontroll iallafall.

Veckan som gått...

I onsdags var det start för promenad med föräldragruppen. Kul att ses igen efter semestern. Så nu är det bara att börja motionera mera så man hänger med, o jag kan ju inte skylla på min fot längre...

Torsdag kväll kom min pappa med ett nytt tak som vi ska ha över entren. Thomas G, svärfar och Linus hjälpte till. Tack allihopa och ett extra stort tack till pappa som snickrat ihop taket.

Fredag åker jag, Per o Viktor till Arvika. Gå o äta pizza på Charlie stod på programmet. Gissa om denna acapulcon var god. Viktor gör oss numer sällskap med att knapra pizzakanter.
Sen bar det av till mor o far. Där träffa vi fam Grenhage. Kaffe o bus med kusiner blev det. När vi åkte för att storhandla fick Viktor stanna hos mormor o morfar.

Lördagen var stora grejar dagen. Vi var ute mest hela dagen. Taket över entren blev klart, gräsmattan klippt, syrenhäcken klippt o rensad och bark lades på, ogräset i grusgången är borta, ja det blev en hel del gjort.

Idag söndag var jag och Malin på en pysselkurs. Jätteroligt!!! Måste gå fler gånger. Oj vad tiden går fort när man har roligt.

Ha det gött!!

Viktor på grävmaskinen!!


Helgen som gått...

I fredags var jag o Viktor i stan en tur. Kusin Maja fyllde år så vi kika in på en kopp kaffe.  GRATTIS MAJA!!
När man är i stan passar jag på att handla mat, lite större utbud att välja bland.

Lördag var jag o Viktor på kalas i Kil. Då hade jag tänkt ut så bra med Viktors mat o sovtider så det skulle passa bra. Men tro inte att han ville göra som jag planerat. Sova det är ju onödigt. Summan av kardemumman blev 30-40 min sömn innan kalaset. Hmm tänkte jag detta blir roligt med en trött o gnällig unge på kalaset, själv var jag med då Per har jour o måste stanna hemma.

Men han var strålande glad o pratade med alla, fast de hade ingen aning om vad han berättade för dom. Och det bästa av allt var att det fanns en liten grävmaskin i sandlådan på granngården. Där satt han i två timmar o lekte så jag kunde i lugn o ro umgås med mina vänner.

Han var fortfarande pigg när vi satte oss i bilen o for hemmåt, men i Finnebäck slocknade hjälten.

Söndag innehöll ett besök hos farmor o farfar. Hos dom finns det ingen grind för trappen, det passade Viktor perfekt. Nu kunde han klättra upp o farmor bära ner honom flera flera gånger. Kul!

Måndag o tisdag har vi endast varit hemma. Gott att komma tillbaka till rutinerna efter några dagar då de fallit tillbaka.

Dränering + lite annat

Hello!!

Ja då är vi igång med vårt husprojekt.

Dränering är påbörjad och först lät det som det skulle gå relativt snabbt. Men så är inte fallet. Han som gräver gör det såå sakta, han är tydligen inte så van. Så nu kan man säga att pengarna börjat rulla...
Men det känns bra o få det gjort för då vet man att allt är ok och man kan börja göra iordning i källaren utan att det blir förstört.

Igår var vi hos Malin o Felix en tur. Vi mammor fick prata av oss över en kopp kaffe och barnen roade varandra.
Det är inte ofta som Viktor har blivit fundersam över personer han möter. Men igår så kom Malins bror med kompis in när vi drack kaffe. Denne kompis tittade Viktor på lite försiktigt när han kikade fram bakom en skänk.

Idag har vi haft besök av Fredrika, Malin o Felix. Bjöd dem på tacopaj. Kul att träffas!
Visade dom runt vid nya huset.

Ikväll var jag o Viktor på Me and I party. Prinsen skötte sig väldigt bra med tanke på ALLA prydnadssaker o levande ljus värdinnan hade överallt! Jag köpte inget ikväll, ska fundera till nästa party som är i mitten på sep. Å andra sidan så behöver inte Viktor köpa ett endaste plagg då han har hur mycket kläder som helst efter sina kusiner. Det är nog mest jag som tycker det vore kul med nya kläder.

Kalashelg o viktors sovning

Denna helg har det varit kalas i dagarna två. Både min älskling och syster fyller år på samma dag.

Lördagen började med att vi åkte till Liljenäs cafe i värmskog och åt räksmörgås. Mums va gött!!

På em var det kalas hos syster Tina. Där bjöds det på rabarberpaj. Hon fick som vanilgt nya krukväxter av mig. (av nån anledning så dör hennes blommor titt som tätt, vad det nu beror på..hihi)

Innan vi reste hem, blev det kebabtallrik o sallad hos mor o far. Viktor, som för andra dagen i rad inte sovit middag som han borde, somnade sittandes vid köksbordet hos mormor o morfar.

På söndag var det kalas hos oss. Vi bjöd på våfflor och svärmor hade bakat en tårta. Idag  sov viktor bra på fm men hoppade över på em. Detta resulterade i en totalt utkörd gosse som somnade i farmors knä efter att ha druckit upp vällingen.

Som tur är var det måndag idag o vi hade inga planer alls. Viktor kunde nu sova sina två pass på 1½ timme som han egentligen behöver. Dess emellan var vi ute, och håll ier nu men jag rensade ogräs i grusgången och tyckte det var ganska kul. Det kan ju bero på att det blev ett resultat som verkligen märktes. Så tro inte nu att jag kommer till er o rensar...

Noah

Idag har jag o Viktor träffat Eva o Noah. Alltid kul att träffas. Efter att vi matat o bytt blöjor o packat ihop oss tog vi en promenad ner på stan. Det var sovtid för båda o Noah han somnade så sött. Men tro inte att Viktor tänkte sova, han var jätte trött men sova, nej nej då kan man ju missa nåt kul. Han kämpade tappert o lyckades hålla sig vaken hela tiden... Det var rea på lindex o det blev en t.shirt o keps till prinsen. Eva fyndade lite mera bl a en overall som jag tycker var jättefin. Viktor fixade en present till sin pappa som fyller år imorgon. När vi kom hem från stan fikade vi o fotade lite grann eller ganska mycket... I bilen hem somnade prinsen, han var totalt slut, inte konstigt med tanke på vad lite han sovit idag. Viktor o Noah träffas nästa helg igen då vi ska fira Noahs pappa som fyllt år!

Besök från Högvalta

Idag hade jag tänkt att baka då det regnade ute o vi skulle vara hemma hela dagen. Men helt plötsligt fick jag lust att städa när min lille prins låg o sov. Dessa infall händer inte för ofta så det gäller att ta vara på dom när de kommer...

Å tur var ju det att det blev städat för vi skulle få besök av Victoria, Mats o barnen Emilia o Linus.
De följde med o kikade på vårt nya hus som vi börjat greja lite smått med.  Sen var det fika hemma hos oss, vinbärspaj o vaniljsås. MUMS!
Viktor som egentligen borde ha sovit em höll full speed. Han tycker det är såå kul när han träffar andra barn. När de åkte hem tog det inte 2 minuter så sov prinsen i sin säng med ALLA djuren. (Vovven, Vovven, Katten, Pandan, Åsnan, Hunden och Nallen.)

När han vaknade så skyndade vi oss till Farmor o Farfar. Där var det nygräddade våfflor o kaffe. Åter igen så gick Viktor fram som en tromb, jag tror nog farmor fick sin beskärda dos av Viktor så hon klarar sig i några dagar.

Arvika tur

Hello

Idag blev det en tur till Arvika. Jag skulle ju till tandhygenisten o kors i taket så höll hon tiden. Det har nog inte hänt tidigare.
Sedan var det lunch hos mamma o pappa. Där var även hela familjen Grenhage o Thomas A. Lunch för hela bunten.

Vi handlade mat o sen bar det av hemåt med en ny trapp, som vi ska ha vid ytterdörren. Min pappa o även svärfar kom o hjälpte till att få den på plats.  Det var min pappa som snällt snickrat ihop den till oss. Tack pappa!

Viktor har ätit lite bättre idag om jag jämför med igår. Jag tror det är fler tänder på G. Det är rätt frustrerande när ens barn inte äter som de borde. Jag tycker inte han kan leva på välling dygnet runt.

Tisdag

Idag har jag varit hemma hela dagen.
Jag passade på att städa övervåningen när Per tog med Viktor på en promenad.
Man hinner en hel del när man får göra det utan en liten prins hängandes i benen.
I morgon åker vi till Arvika en tur, jag ska göra ett besök hos tandhygenisten... finns ju roligare saker att lägga pengarna på.
Ha det gött!!

hej

ja ni kära bloggläsare vi får se nu då om jag kan lära mig detta...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0