Tisdag

Här tar vi det så lugnt så lugnt. Idag hade jag lite arvika abstinens så jag och Viktor åkte dit. Det var jätte mycket folk på stan. Ett av ärendena var att gå och handla dryck inför morgon dagen. Trodde jag skulle få stå i långa långa köer men döm av min förvåning så gick det snabbt i den affären. ( jag valde den kassan där M:s mor satt, så där gick det fort.)
Tittade in till en kompis på synsam. Kul det var längesedan vi pratades vid.
Sen vart det ett besök på palmviken. Trodde jag skulle handla bra mycket mer än vad jag fick med mig. Men Viktor ville inte alls sitta still i vagnen och titta på folk. Så jag fick snabbt plocka i lite frukost varor o ställa mig i kön. En snäll tant lät mig gå före, antagligen ville hon inte höra Viktor skrika mera för han var allt annat än tyst.

Ikväll somnade prinsen före 20 och det är tidigt för att vara Viktor. Han var helt slut,inte undra på det då han var vaken mellan 2 o 5 i natt, varför vet jag inte. Så jag hoppas på en bättre natt nu så vi är utvilade tills imorgon då vi ska till Kil och fira nyår.

Valfjället på juldagen



Viktor hade fått en snovracer i julklapp och eftersom det inte finns nån snö hemma på backen så åkte vi en tur till Valfjället. Tur man bor nära så man kan testa sina nya saker.
Första turen han gjorde tyckte han inte va nåt vidare men sen blev det roligare. Det var ju kallt och som vanligt när jag vill göra nåt kul så är Viktor trött. Men han kämpar tappert den lille mannen.
Mest intresserad var han av liftkön dit han gick o pratade med de andra som var där. En social liten grabb man har.

Julafton

Så var julen över...
Det har flutit på fint och Viktor har skött sig jättebra. Inte ett pip eller gnäll från Viktor på hela julen, trots att vi flackat runt och det har blivit sena kvällar. Han har fått massor av nya leksaker, men har redan valt ut favoriterna...

På julaftons morgon fick han öppna våra paket, då öppnade han paketen med en traktor med släp och skopis först och sen brydde han sig inte om de andra han fick.

När han sovit middag fick han öppna mormors paket. Då fick han en ny vovve och då struntade han i resten av de paketen.

Tre paket var sparade till tomten kom...
 Här tittar vi på tomten som kommer på vägen...

tomten brydde han sig inte om alls utan lekte hellre med katten. Öppnade första paketet med 20 små bilar ojoj vilken favorit det blev.

På kvällen blev det ännu mera paket...och Viktor brydde sig inte heller då i paketen. Han bar runt på en Rorri bil han hade fått.



När vi kom hem vid 22 på kvällen så var Viktor hur trött som helst men då fick han syn på sina nya småbilar och här ser ni resultatet...


Han ville inte gå o lägga sig fast han är hur blank som helst i ögonen. Vi gav honom välling men när han var klar med den så slog han bort flaskan och sprang o satte sig på köksbordet. Eftersom det var julafton lät vi han hållas så han somnade inte förrän närmare halv tolv.

Dan före dan...

Två dagar kvar och jag kunde inte låta bli att köpa två julklappar till idag...
Jag och Viktor drog in till stan och hälsade på mormor o morfar. Dit kom även kusinerna från Rud, Linn o Filip. När Viktor stannade där och lekte passade jag på att åka ner till palmviken, HJÄLP det skulle jag aldrig ha gjort. Tror folk verkligen att det är sista gången de handlar mat. Vilka enorma matvagnar ojojoj. För att inte tala om alla pensionärer som tror de äger hela gången. Ja jag får skylla mig själv som beger mig dit två dar före jul.

Ikväll har vi badat, myst till byggare bob o ätit hamburgare. Nu väntar jag på att prinsen ska slå igen de små blå.

Imorgon ska jag ta o städa, vi ska inte va hemma på hela julen men det känns ändå som man vill ha det städat hemma.
Sen ska jag hjälpa min käre sambo att få tag i sista julklappen och jag kan lova att jag tjatat om att det skulle skett tidigare. Men men nu är det bara att gilla läget... att gå o trängas bland alla andra som ochså är ute i sista minuten. suck.

Leksaker o julaftonsmorgon

Julen närmar sig med stormsteg.
Julkorten är skickade, julklappar köpta, must och skinka finns hemma, granen är på plats det är bara städningen kvar.
Fast det är ingen idee förrän på tisdag om det ska hålla till julafton. Jag har en liten man som är expert på att dra fram grejer, och jag tycker inte jag gör annat än och plockar undan hela tiden. Ibland känns det som man lever i ett ständigt bombnedslag.

Det är nog dax för en rens i leksakskorgen igen. Det lär bli en hel del nya saker som tomten kommer med. Jag tycker ju inte om när det väller leksaker överallt och barnen inte har en aning om vad de har för nåt. Då är det bättre att plocka bort och byta ut eftersom. Då kan vissa leksaker bli roliga att leka med igen när de inte haft det framme på ett tag. (Yrkesskadad... ja jag vet men det funkar utmärkt.)

Jag längtar till julaftons morgon då vi går ner med Viktor till granen som lyser och det ligger julklappar under granen som ska öppnas på morgonen. Jag hoppas Viktor får samma känsla i framtiden som jag hade när jag var liten. När man inte kan sova utan vaknar jättetidigt. Smyger upp före mamma o pappa och ser paketen men man törs inte öppna dom förrän mamma o pappa kommer upp.
I år förstår inte Viktor detta men jag vill ändå börja med denna fina tradition.

Lite ångest...

Tänk vad tiden går fort. Nu är det snart bara en månad kvar tills Viktor ska skolas in och sen börjar jag jobba. Då är det slut med våra härliga dagar som vi tar precis som de kommer och gör det vi vill. Jag har lite ångest att vi ska lämna bort vår guldklimp. Jag vill ju ta hand om honom själv. Men jag vet att han kommer tycka det blir roligt, han älskar att träffa och leka med andra barn. Sen kommer jag bli en erfarenhet rikare då jag sitter på andra sidan vid inskolningen. Då är jag säkert inte så tuff och tycker att allt går så bra så som jag gör när jag är i min yrkesroll.

Jag ska ha möte med min nya rektor i början av jan. Så jag får väl börja spåna på vad jag ska säga när han ställer frågan: Vem är Therese? jaa vem är det tro???

Nyfiken på min nya arbetsplats och nya arbetskamrater är jag natruligtvis. Kommer det bli lika bra som i Gunnarskog?? För er som inte vet det så ska jag jobba på förskolan Ekorren.
Det kommer bli mycket att lära och ta in i början. Hoppas bara jag får ett bra schema.

Allt faller nog på plats sinom tid det gör det alltid. Så jag får passa på att njuta av min tillvaro som den är just nu.

kram

Bilder från renoveringen


VARDAGSRUMMET
Här kommer vi flytta fönstren.




KÖKET
Här står jag i hallen och tittar in mot köksdelen.
Fönstret rakt fram ska tas bort.
Diskbänk under fönstret, spis i hörnet. arbetsbänk från spisen mot matsalsdelen.
Lite arbetsyta mellan spis o diskbänk och högskåp.


MATSAL
Matplatsen blir vid fönstret mot sjön.
Ett nytt fönster på den andra väggen ska det bli istället för det vi tar bort i köket.


Så här är våra planer hittills... men det är mycket jobb. Just nu så ska golven bli klara så vi får golvvärme överallt.


Kul med foto



Man kan göra en hel del kul med kort!!! Här är ett exempel...

Pepparkaksbak...

Viktor skulle få baka pepparkakor för första gången i sitt lilla liv. Jag såg verkligen framemot den stunden. Tänk vad mysigt att han får känna doft och smak av pepparkaksdegen...

Mycket riktigt så började han att äta deg med en gång. Sen blev det allt annat än mysigt som jag hade tänkt mig. Det slutade med en mycket arg prins och jag tog och plockade undan allt. Det hela var väl över på...5 min.





Jag kavlade en lite bit och visade hur man tryckte pepparkaksformarna, men han hade sin egen metod..."peta med fingrarna" och varje gång stoppade han lite deg i munnen.


Undrar hur hans lilla mage mår efter all deg ätande... det återstår att se, än går det bra iallafall.


Avslutning i kyrkan

Idag har vi varit på avslutning i kyrkan. När vi satt o sjöng som bäst fick vi besök av tomten. Viktor visades inte vara ett dugg rädd han var på väg fram flera gånger. Det är ju gött o vet inför stundande julafton. Viktor åt sin första godis då de fick påsar av tomten. Jag kan inte påstå att han tyckte det var äckligt han spottade inte en enda gång. Konstigt..hmm han har väl dubbel uppsättning av gottgrisgenen kan jag tro.
När vi ändå var i Charlottenberg så gick vi in på farmors jobb och tomtade lite för tanterna. Ett uppskattat besök inte minst av farmor. Fastra på banken hälsade vi på också i samma veva.

Nu sover han som bäst. Om lusten faller på ska vi baka pepparkakor sen, eller jag bakar o Viktor smakar och kladdar.

Kompisbesök

Igår kväll var vi bjudna till kompisar i stan. Vi fick våfflor med grädde o sylt. MUMS! Då kan det se ut såhär...



Vad gör man när allt inte kommer med på gaffeln??

Dom har en jättesnäll hund också som Viktor passa på att gosa med. Ett stort levande gosedjur som ligger still när Viktor kommer och vill gosa,



Snögubbe tillverkning



Är man trött när mamma ska ut o bygga snögubbe så får jag ha nappen(=nono) i munnen.



Snögubbe byggd i all hast..


snötyngda träd



Pulkan var liiite kul iallafall.

Lite bilder


Första gången i pulkan!



Det är spännande med snö...



Man blir lite sleten o då passar det bra att gosa med vovven!

Hänt i veckan

Ja då har det gått en vecka igen då och jag har inte bloggat alls... Viktor blev piggare så vi åkte in till mormor i Arvika på torsdagen. Behövde komma hemifrån kände jag. Fredag kväll = pizza på charlie. Vi är ju stammisar där och Viktor charmar numera in en tallrik med strips till sig alldeles gratis. Lördagkväll var det min tur att åka hemifrån alldeles själv. Tjej middag o glögg hos Mia. Det var supergott o jättetrevligt. På söndag åkte vi till stan o gick o tittade på skyltningen. Julklappar till Viktor inhandlades och vi avslutade på mcdonalds. Måndag blev det en tur till badhuset med våra vänner Felix o Malin. Viktor tyckte det var sååå roligt att komma dit o bada så vi får snart ta oss en tur igen. När vi kom hem åkte vi till farmor o farfar o drack kaffe o åt lussebulle. På tisdag kom Mia o Ella på lunch o lekstund. Barnen har så kul tillsammans och det känns bra att de kom in på samma avdelning i förskolan. Onsdag var det min o Pers dag tillsammans. Vi lämnade prinsen hos farmor o drog iväg till karlstad. En underbar dag bara vi två! Igår var vi hos Malin o Felix på promenad. Kul o se deras nya omgivningar. Idag har vi varit o åkt pulka för första gången. Vi var hos Mia o Ella. Jättekul!Bilder kommer... Nu sover prinsen för tredje kvällen i rad som en 1 åring ska göra. Så nu blir det idol o chips! trevlig helg!!

RSS 2.0