sjuklingen

Prinsen dålig för 4e dygnet i rad. Nu har han även fått feber.
Han sov på soffan i em o jag såg redan då att nåt va på gång. Han var totalt genomblöt i håret och ansiktet blossade i den röda färgen.
Jag vabbar även torsdag. Känns konstigt att vara hemma fast jag vet att jag har all rätt att vara det.

Ikväll ska jag muta prinsen med äppelpaj o glass. Han har inte ätit speciellt mycket sen i torsdags så vad gör man inte för sitt älskade barn. Han slukar i vanliga fall glass så jag hoppas det går ner även senare i kväll.

liten lägesrapport

snickarn är tillbaka på solmark.
Just nu är det yttertaket som vi får hjälp med.
Sen måste det målas bräder, massa bräder.

Som vi inte hade tillräckligt med jobb själva så håller min far också på att byta tak. Eftersom han hjälpt oss så mycket så får vi ge tillbaka lite nu. Men men vi blir nog klara nån gång vi  med.

Älskade barn


Blicken säger väl allt

4 år

Nyfikna??
Det blev en trevlig lördagskväll iallafall.
Hihi...

Magsjuka igen

ja det var redan dax igen för en omgång magsjuka.
Började i lördags...typiskt, vi som planerat lite firande av VÅR dag. Då visste vi inte riktigt om det var magsjuka så han fick åka till farmor o farfar som planerat. De skulle höra av sig om det visade sig att han blev dålig.

Söndagen hade jag bestämt mig för att hämta hem honom tidigt  för vi skulle hitta på nåt kul när han sovit middag. Men när Per kom till farmor vid 9 så hade han kräkts o bytt tre blöjor efter frukosten...men under natten hade det varit lugnt.
Så jag satt i soffan hela söndagen med en slö prins.

idag har han varit piggare men dock gjort några blöjor efter försök till måltider.
Jag vabbar alltså för första gången imorgon, vilket känns jättekonstigt. Men enligt 48 timmars regeln så ska han inte gå på förskolan på torsdag heller, för han är inte frisk än vilket resulterar i att jag inte jobbar nåt mera denna vecka.

...

snart är det 4 årsdag...

Min lediga onsdag

Idag har jag o Viktor tillbringat dagen med mormor.
Gött o bli lite bortskämd. Det blev både lunch, fika och middag hos henne.

Viktor han pratar o pratar på sitt språk...jag förstår oftast vad han vill, men andra tycker nog allt låter lika. Men tänk när han lär sig prata på riktigt då tror jag vi får gå med öronproppar för jämnan. Han är inte tyst särskilt länge nu, vad bliva det inte sen när han kan en massa ord???

När morfar kom hem från jobbet skulle det busas förståss och ljudvolymen stiger några decibell. Det är så härligt att se de två, båda tjuter av skratt.

imöra får nog Viktor kortdag då Per ska försöka sluta vid lunch o på fredag är de båda lediga. Gött för dom.

Själv ska jag iväg o jobba, fast imöra har vi planering hela dagen. Så jag är bara i barngrupp en dag till denna vecka.

Helg

Dax att summera helgen igen då.

På fredag slutade jag redan kl 12. Helt underbart. Hämtade Viktor och vi bosatte oss i sandlådan hela em. På kvällen köpte vi hem sallad och nästa gång ska jag köpa med en egen burk till Viktor med kyckling o dressing. (så jag kan få ha mitt ifred.)

Lördag em tillbringades med Malin o Felix. Vi tog med fika o åkte till Bergsklätt. Det första Viktor gör är att lägga sig pladask i en stoor lerpöl. Ja ja torka bort det värsta o fortsätta... för att få grabbarna grus att bara gå framåt så lockade jag med kakor...ett ganska bra lockbete. Men vi insåg snart att vi skulle inte komma längre än strax innan grindarna till kohagen.
Här satt vi lääänge o fikade o grabbarna hälsade artigt på alla som gick förbi.
Bra lortig o sleten pöjk fick jag med hem.
Till kvällsmat grillade vi. Alldeles underbart gött blev det, fläskfile o potatissallad.

Idag åkte vi ner till farmor o farfar. Där knallade Viktor runt o pillade på allt o lite till. Satt länge i traktorn som han älskar. Här råkade vi bli bjudna på middag också... inte fel.

I morgon är det dax att åka o jobba igen, men är snart ledig igen då det snart är onsdag!!!!

Lite bilder.


Min älskade prins!


Att klättra i stegar är inte så lätt...än...



Blickar ner över Flogned.


Tittut allihopa!

Påsken -09

Påsken är över denna gång.

Påskaftonen började lugnt tills Per ringde o sa att vi skulle få besök senare av en påskgubbe. Hjälp vad skulle vi tillbaka, hade inte förberett några påskbrev. Jo det skulle ordna sig. Men så knackar det på dörren o där står en påskkärring. Jaha...ojoj...vad göra. Per fick komma hem så åkte jag till konsum o laddade upp lite godis. Påskbrev drog jag ut på nätet.( internet är bra o ha till det mesta). Det var tur att jag fixat i ordning lite påskbrev till slut, för det kom ytterligare två st.

Jag tycker nog att Viktor är för liten för påskbrev (eftersom jag inte förberett några) men visst var det trevigt med besök. Nästa år ska jag vara förberedd.

Vid 17 tiden åkte vi till farmor o farfar på påskmiddag. Mycket gott! Men Viktor lyckas bara peta i sig köttbullar, som vanligt.
Han fick nya kläder i påskbrevet av farmor o farfar. Mycket fina o det var i min favoritfärg brunt förståss.

Påskdagen blev lugn den med. Vi åkte förbi familjen i Ränksed o hälsade på. Blir på tok för sällan. Därefter åkte vi till stan. Tog en promenad och avslutade med en pizza hos mor o far.

Långfredagen

Vi åkte till stan och gick äggpromenaden med min far. Gött promenadväder var det. Viktor var supernöjd, tror jag det, det var fika redan på fråga nr 3. På slutet ville han promenera själv. När vi skulle rätta raden såg vi den enorma kön och bestämde oss för att om vi vill ha ägg så köper vi dom i affären.

Sedan var det påsklunch hos mamma o pappa. Hit kom även grenhages o axelssons. Fullt hus! Viktor som bara sovit 15 min mot sina 3 timmar hängde på sina äldre kusiner i nästan samma tempo.

En incident som är lite komisk men som ändå inte får göras är att kusinen på 3½ målade tröjan både fram o bak o lite i ansiktet på kusinen på 2½ med tuschpennor. Var säkert mer kul än påskbrev ända tills mamma o pappa såg vad han gjorde...

Prinsen härdade ut i kusinernas tempo till halv 3 då han i stort sett bad om att få lägga sig.

När vi väckte honom efter nån timme så åkte vi till Bergsklätt. Blåsipporna blommar för fullt och solen sken och det var 16 grader varmt. Här testade Viktor på att klättra i berg. Upp var ju inte så svårt men ner var inte lika enkelt.. Snart dax för en tur till då med fika korgen som ska med.

Vi avslutade kvällen hos farmor o farfar. Där mumsade vi påsktårta.

Han är nog utsliten efter gårdagen då han FORTFARANDE SOVER och kl är08.10

Idag ska vi bara vara hemma o ta det lugnt under dagen. Sitta i solen o fika. Vid 17 ska vi till farmor o farfar på mat. Gött o slippa laga den själv...

GLAD PÅSK!

onsdag

Snart är det långhelg...bara en dag kvar att jobba.

Idag är det regnväder o det är ju trist när det varit så härligt väder annars. Men jag kanske får nåt gjort inne istället och det är inte fel det heller.
Prinsen har precis somnat så jag borde dra igång istället för att sitta vid datorn:-)
Han har varit förkyld sen i söndags o vi tog vår andra vab dag igår. Det gjorde nog susen då han är ganska pigg idag, endast hosta kvar.

Ikväll blir det hockey igen o kanske vi får se färjestad ta smguld, vore inte helt fel. I em borde vi åka till farmor en tur,förstår inte men det blir långt mellan gångerna vi ses. Blir väl lätt så när vi jobbar, svårt att hinna med allt på vardagarna.

Nä nu får jag dra igång..fram med skurborsten,dammvippan o fönsterputs...ojoj får se vad jag orkar med...det är väl snart kaffepaus??

Sumering av helgen

Vilken härlig helg det varit.
Igår var vi ute hela em. Vi plockade björkris som vi satte påskfjädrar i. Dessa fjädrar tyckte Viktor var lika goa som katten hos mormor. Han gick o strök sig själv i ansiktet. Gulligt.
Jag fick upp bord o stolar som jag fyndade på ikea förra helgen.
Självklart fikade vi en stund också. Det är liksom givet i sånt härlig solväder som vi hade igår.
En mycket sliten son tog jag med in o efter maten så var det badet som gällde och kvart i sju sov han. (det är ovanligt för unge herrn att somna såå tidigt).

Idag har jag putsat alla fönster o bytt gardiner. Det händer inte för ofta men jag är väldigt nöjd när det är gjort.
Vi var ute en kortare stund idag då Viktor börjat bli dunderförkyld. Han har klarat sig länge nu utan att vara förkyld. Han har ju gått 2 månader i förskolan och vi har bara en vab dag.

Helgen förgylldes av att mitt kära fbk tog match ledning mot hv med 2-1. Ska bli spännade med match både tis o ons.

Nu är det snart ny arbetsvecka, men det är bara 3 arbetsdagar sen är det påskledigt. Härligt!!

Helg och en liten fundering

Då var det helg igen då...Det är så underbart att få vara hemma och pyssla med sitt eget. Att få umgås med Viktor är det bästa som finns!

Ska idag försöka göra lite påskfint här hemma. Ska ta med Viktor ut o plocka björkris sen i em. Nu på fm har jag gjort påskkort till farmor/farfar och mormor/morfar. Målade Viktors händer gula och gjorde handtryck. Det har nu blitt kycklingar. Nånting säger mig att de uppskattar detta kort...

Nu börjar solen kika fram. Härligt!!!!

Måste bara nämna att på jobbet denna vecka så har vi fått x antal påbackningar angående att barnen blir lortiga och blöta när vi är ute.... Vad tror föräldrarna egentligen...är barnen prydnadssaker?
Nä ut o baska runt i pölar,sand o lera o ha sköj!!! Lortiga barn är glada barn har alltid min pappa sagt, och jag håller med honom.

Första fikan i vårsolen

Idag har det varit en underbar dag.
På fm när prinsen sov 3½ timme så städade jag undan en hel del. Efter lunch så var vi ute hela em. Solen värmde så härligt och man kände att våren är på gång. Jag o Viktor fikade ute för första gången denna vår. Vi hjälpte våren lite på g då vi kastade ut snö från snövallen så det skulle smälta fortare. Detta gillade Viktor som jobbade på bra.
Här kommer lite bilder från dagen.

Lite påskliljor på gång i rabatten.

Min kaffekopp

Lite kakor

Viktor gillar fika

somnade sött i soffan kl 19.



RSS 2.0