Härliga ledighet

Det är såå underbart med ledig dag mitt i veckan. När jag slutar 14 på tisdag så känns det länge tills det är tors kl 8.
Men jag har inte varit utanför dörrn på hela dagen. Vi har tagit det lugnt o bara myst jag o Viktor. Han var så sleten igår när vi kom hem så jag bestämde mig redan då att vi inte skulle lämna huset idag.
Det enda vettiga förutom mys med V är att jag rensat bort en massa papper i mina pärmar. Man behöver inte spara på allt. Helt plötsligt fick jag några pärmar till övers. Gött med en stor rens, fick även mer plats i skåpet.

Nu väntas två arbetsdagar o sen är det helg. Härligt!! Ska försöka åka o hälsa på nytillskottet i Högvalta. Hoppas vi är friska så vi får komma dit.

Trot eller ej...

men en av mina nya vänner har fått mig att skaffa facebook.
Får se om det är ett forum jag kommer att gilla...

Fest

Igår var jag på personalfest. Det var så himla kul. Vi hade supertrevligt. Åt en fransk köttsoppa som var såååå god, men man måste tycka om smaken av rödvin om man ska gilla den. Det blev riktig fart på mina nya kamrater men trist nog så valde jag att köra igår för jag ville hem till Viktor o Per.
Jag tycker att festen kom lägligt då vi lärt känna varandra lite mera. För på jobbet så har vi fullt upp med barnen så det var gött o bara få sitta bara vi o prata.
Jag har återigen fått underbara arbetskamrater, vilken tur jag har....

Snart helg

Snart helg igen.
Veckorna börjar gå i rasande tempo. Det är full fart på jobbet och jag har kommit in i det bra tycker jag. Har super goa ungar. Inskolningarna har gått kanon, nu är bara en kvar sen är vi 24!!
I morgon ska vi ha första personalfesten. Ska bli kul att lära känna kamraterna lite mera än bara på jobbet.

Viktor hoppar in på sitt dagis om mornarna, superlycklig över att få komma dit att leka. Han bara älskar lekhallen. Denna veckan har han inte gråtit när vi lämnat o det känns skönt.
Idag när Per hämtade honom så är han noga med att säga hejdå till ALLA. Sen ger han en tjej en puss innan han går. Det ska börjas i tid eller??

Lördag ska vi bara vara hemma o gosa o ta det lugnt o på söndag åker vi till stan på me and i party.

Längesen det var bilder här

En mycket sjuk Viktor förr förra helgen då tempen gick upp till 40,2.

Då var han piggare i helgen som var.
Vi var ute i det fina vädret och åkte pulka. Men vantarna satt inte på, typiskt små 1 åringar.

 Lekte tittut.

Helg

Helgen har gått fort, mycket fortare än när jag var föräldraledig. Man värdesätter helgen så mycket mer nu när man jobbar. Viktor och jag har varit ute o åkt bob både lör o sön. Underbart väder!
Humöret har växlat på unge herrn men han äter dåligt och har problem med magen så det är inte konstigt att han gnäller. Det värsta är att jag är inte van att han beter sig så då han för det mesta är hur lättsam och glad som helst.

igår var vi o köpte pizza i stan o tog med hem till mormor. Det var ingen god pizza o sen hade de hällt kebabsås eller snarare tappat en hel kanna sås på pizzan. Men Viktor var nöjd o åt sås för glatta livet.

Idag tog vi en tur ner till farmor. Viktor mumsade dammsugare o sockerkaka, det gick hur bra som helst, bara det inte är mat.

Snart är det ny vecka o då ska jag förutom att jobba besöka nya förskolan och gå på klädparty.

Ha det gött...

Jag blir tokig

Idag har viktor grinat hela långa dagen. Han vägrar att äta o då är det inte konstigt han blir på dåligt humör. Det enda han har fått i sig är 2½ vällingflaska på hela dagen. Jag har trugat, bett, tagit bort, erbjutt annat, lockat, skojat men icke han kniper igen munnen o blåvägrar öppna den. Enormt frustrerande då jag vet att han behöver maten.
Kan vara att han inte är i form  än efter helgen, eller så har han ont i magen då han ena stunden är hård o andra lös. Eller möjligen kan han vara i en faaas eller vad tror du Malin??

Vänder detta inte snart blir jag tokig. Ikväll somnade han kl 18 så han lär väl vara vaken senare ikväll/natt för jag tror inte han sover runt till kl 6 imorgon bitti. Fast jag önskar det då han ska på dagis kl 7. Tiden får utvisa vad det blir.

Hög feber

Viktor fick en lugn första vecka då han gjorde full dag på tis o halv på tors. Per hade jobbat på natten till tors så han hämtade Viktor när han vaknade vid lunch.

På fre sa Per att han varit smågnällig mest hela dagen o inte ätit. Det blev en orolig natt för Viktor som vanligtvis sover bra.
 På lör fm så stack febern upp till 39,4 och på kvällen hade han 40,2. Inte konstigt att han varit gnällig då detta var på gång.

I morse var han feberfri men vid lunch var det 39 igen. Det är feber som han får efter han tagit spruta o då är det vanligt att de får hög feber upp till 10 dygn efteråt. (Han fick feber på 9:e dygnet)

Det förvånar mig att han var såpass pigg som han var trots att det var över 40. Jag hade ju varit totalt däckad.

Så det blev så här jag tillbringat min första helg som en arbetade mor, inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Så imöra är det en ny arbetsvecka o vi har möte på tis igen. Ska bli intressant o se hur nya rektorn lägger upp sitt apt... han har inte gett nåt positivt intryck på mina kollegor vad det verkar. Får se vad jag själv tycker.


Nya jobbet o Viktors skada

Då är man inne i jobbsvängen igen. Det blev fullfart från början på mitt nya jobb.
Jag kastades på inskolning av två barn direkt, ja det är en personal till som har hand om inskolningen. Det är många barn sjuka just nu så jag har gott om tid att lära känna de som är där.
Jag tror jag kommer trivas med personalen bara vi lär känna varandra lite mera. Lokalerna är rätt ok men väldigt slitna lika så leksakerna.
Det finns en del att jobba kring då det gäller barnen. Det är stora kontraster om man jämför med mitt gamla jobb. Det kommer vara enorm utvecklande o lärorikt att få jobba med denna grupp. Men jag kommer att bli väldigt sliten. Det är nog tur att jag får ett brejk varje onsdag om jag ska orka.

Jag har många ideer (kan hända att jag tar efter nåt vi hade/gjorde på nycklpigan...vi gjorde ju så himla mååånga bra saker, eller hur?) som jag skulle vilja genomföra där men det kommer ta tid. Vi får börja i liten skala o jobba oss framåt.

Det är lite kul att vara igång igen men allra helst hade jag velat vara hemma med min GULDKLIMP!!

Viktor gjorde sin första riktiga dag igår, 9 tim. Då han var i lekhallen o härjade så slog han i munnen i en bänk. Blödde tydligen en del. Det verkar ha gått bra men vi var hos tandläkaren idag så att ev skada på tänderna är med i papprena.
Är det inte typiskt, han skadar sig för första gången (lite alvarligare) o jag eller Per är inte hos han. Det kändes i mitt mamma hjärta. Men det är med stor säkerhet inte sista gången det händer. För övrigt stooooooooor trivs han på förskolan. Han gråter bara när vi lämnar honom  men det är över på 2 min.


Närmar sig...

Jobb starten närmar sig.
Idag min sista dag i mitt gamla liv har jag o Viktor bara myst i soffan hela dagen. Imöra börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Det kommer bli en stor omställning då jag är van att sova till allra sista minuten på morgonen. Nu ska  Viktor iordning o iväg före mig. ojoj tur att per o Viktor är ledig imorgon när jag ska göra första dagen.

RSS 2.0